Het nieuwe racisme komt uit Europa

Met de constante dreiging van een terroristische aanslag en dankzij overlast van immigranten neemt de haat tegen moslims in dit deel van de wereld beduidend toe.
Het wordt met enig genoegen geconstateerd in het Amerikaanse Forbes. Want wat lazen Europese intellectuelen de Amerikanen de les toen Amerika in hoogste staat van paraatheid kwam na de aanslagen van 11 september 2001. En moet je ze nu zelf eens zien.
Als zelfs Angela Merkel, de regeringschef van het rijkste Europese land, zegt dat de multicul een volledige mislukking is en als zelfs Duitsland dus niet meer in staat is meer vreemdelingen op te vangen, dan mag je toch wel zeggen dat Europa aan zijn taks zit.
In de Verenigde Staten kunnen terroristen zware straffen tegemoet zien, maar zoals er in Europa nu over moslims wordt gesproken door leidende figuren, dat is in de VS echt ondenkbaar. Slechts mensen in de marge - denk aan iemand als Pat Buchanan - uiten zich in soortgelijke bewoordingen.
In Europa zie je steeds openlijker hoe mensen hun afkeer belijden van vreemdelingen, mainstream-partijen worden weggevaagd en in landen als Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Denemarken en Nederland zijn de populisten in opmars.
In wetgevende zin zijn de eerste veranderingen al zichtbaar, of het nu gaat om een verbod op de bouw van minaretten of op het dragen van boerka's.
De tijden in Europa zijn erg veranderd, en de tijden dat andere volken door Europeanen van vreemdelingenhaat werden beschuldigd, is wijselijk voorbij.

Bron(nen):   Forbes