Geert maakt de koningin belachelijk

‘De twaalf opgepakte Somalische terreurverdachten zochten volgens mij in Nederland niet direct naar wat ons verbindt en delen onze waarden vast ook niet’, twitterde onze Geert vlak na de kersttoespraak van de majesteit.
Wilders heeft vaker gefulmineerd tegen de kersttoespraak van Beatrix. In 2007 zei hij dat zij 'als een haas' de regering uit moest. Wilders meende dat Beatrix de PVV aansprak toen zij waarschuwde tegen de grofheid van het woord. PvdA-fractievoorzitter Job Cohen tikte meteen de PVV’er op zijn vingers: ‘Ik vind dat Wilders daarmee de kersttoespraak uit zijn verband rukt. Het spreekt vanzelf dat je verdachten van terreur oppakt, hoewel we nog niet weten wat er aan de hand is. De oproep van de koningin om de samenleving op een bepaalde manier in te richten, heeft daarmee niets te maken.’
Er is ook een meer filosofische vraag. Nooit - nooit - heeft een elite in een land de voorrechten zo maar prijs gegeven. Hoe oneens de edelen rond Koning Lodewijk de Zestiende ook waren, toen zijn hoofd er af was waren ze eensgezind in hun streven de plebejers (toen burgers genoemd) hun macht weer te ontnemen. En in 1815 was er weer een koning, en Sarkozy is diens opvolger.
In Nederland zijn nu Ingrid en Henk aan het bewind. Geholpen door een deel van de traditionele elite. Als de historie iets leert, dan is het dat dat tijdelijk is. De elite houdt niet van Ingrid, Henk en Geert, zeker niet als die het ultieme symbool van de macht van de elite, de majesteit, belachelijk maakt. Dat kan haast niet lang duren.