Arabische lente begin van het einde van de PVV?

De Arabische revolutionaire lente zou het begin van het einde kunnen inluiden van de islamfobie in West-Europa. Dat denkt oud-partijvoorzitter van het CDA Marnix van Rij. In Trouw schrijft hij dat het electorale succes van de PVV bij de Statenverkiezingen weleens tijdelijk zou kunnen zijn.
"De PVV kampt inmiddels met een onoplosbare tegenstelling. Jarenlang hebben zij niet zonder succes grote delen van het electoraat de stuipen op het lijf gejaagd over de islam. Uiteraard moet extremisme te vuur en te zwaard worden bestreden, maar slechts een kleine minderheid van de moslims kan als extreem worden aangemerkt. De grote meerderheid verafschuwt extremisme."
 
Van Rij vindt dat de PVV de Arabische revoluties zou moeten omarmen. "Mensen die het vrijheidsideaal nastreven, maar wel op een positieve manier. Toch heeft de partij een probleem. Hoe kan de PVV nu aan de bang gemaakte kiezers in Nederland uitleggen wat er in Tunesië, Egypte en Libië gebeurt? Is dit de totalitaire revolutie van de islam die de essentiële waarden van de westerse democratie wil vernietigen? Het is niet voor niets oorverdovend stil bij de PVV en gelijkgezinde partijen in West-Europa."

Bron(nen):   Trouw