Wat de Fransen maar niet willen snappen over seks

Hij heette de 'grote verleider' en stond bekend om zijn extreme trek in vrouwen. En de Fransen vonden het prachtig.
Seduction, verleiding, is een woord dat je de hele dag tegenkomt in Frankrijk. Bij de boterreclame, in de personeelsadvertentie en in de politiek. Want verleidende mannen, ze vinden net prachtig, de Fransen, schrijft Time.

De halve Franse pers wist dat DSK scheve schaatsen reed. Vrij algemeen bekend was het aanrandingsverhaal van een schrijfster. Gefluisterd werden nog veel meer verhalen. Maar geen Franse journalist die daarvan werk maakte: dat doe je niet in Frankrijk. Verleidende mannen, ook als ze krachtig verleiden, zijn prima mannen.
In de meeste andere landen zou de helft van de verhalen die aan DSK kleven voldoende zijn om een politieke carrière te laten stranden. In Frankrijk is het juist een voordeel als je een gevaarlijke macho bent. Zelfs Roman Polanski kreeg een soort heldenstatus omdat hij een kind had verkracht.
En wat er maar slecht in wil, schrijft Time, is dat dat niet stoer is, of verfijnd (want dat willen de Fransen graag zijn) maar bot en onderdrukkend. Verkrachten is niet leuk.

Bron(nen):