En even weet Geert Wilders geen antwoord

De mediastrategie van Geert Wilders is al jaren geniaal. Neem Fitna. Maandenlang wist hij Nederland, of in ieder geval media en politiek, in de ban te krijgen. Zelf zei Wilders over Fitna vrijwel niets, en toch was de film-die-er-nog-niet-was het gesprek van de dag.
De methode is heel simpel. In principe staat Wilders niemand te woord, op schaarse uitzonderingen na. Wat hij wel doet is beweringen naar buiten brengen. Vaak via Twitter.  En met zo'n bericht van 140 tekens is hij dan weer dagen in het nieuws.

Wilders denkt dat de methode ook werkt nu iemand met dezelfde denkbeelden als hij zelf een bloedbad heeft aangericht. Maar zelfs in eigen kring ziet men in dat dat niet zal volstaan. Ook op PVV-vriendelijke media als De Dagelijkse Standaard wordt van Wilders verlangd dat hij uitlegt wat het verschil is tussen hem en de Noor, tussen de PVV en terreur (al is de hoofdtoon op die site toch nog steeds dat alle kwaad van links komt, dus ook dit kwaad).
Wilders zal iets bedenken. Tot nu toe was zijn omgang met de publiciteit - sinds hij voor zichzelf begon - bijna perfect. Dus wie weet hoe hij ook dit naar zijn hand zal zetten.

Bron(nen):   De Pers  De Dagelijkse Standaard