‘Hoe tolerant zijn wij homo’s eigenlijk zelf?’

In Trouw schrijft adjunct hoofdredacteur Gertbert van Loenen over de vraag hoe het toch komt dat homo's, zelf net ontsnapt aan vooroordeel en uitsluiting, nu zelf de neiging krijgen anderen de maat te nemen en af te keuren. Hier volgt zijn opiniestuk:
De Gay Pride komt er aan. Over zeven dagen varen de boten weer door de Amsterdamse grachten, als afsluiting van de Prideweek. Homoseksualiteit is zichtbaar geworden in Nederland. Gelukkig, want daardoor valt het niet meer te onderdrukken.
Jammer alleen dat homoseksualiteit nu een stok is geworden om andere minderheden mee te slaan. Zo mag van sommige homo's minister Marja van Bijsterveldt zaterdag niet meevaren. Op Facebook groeit een actie tegen haar. Er wordt opgeroepen tot een fluitconcert vanaf de kade, boegeroep, het demonstratief toekeren van de rug en zelfs is er een oproep te vinden om waterbommen te gooien vanaf de bruggen, meldt Henk Krol van de Gaykrant, die dit laatste trouwens afkeurt. Wat heeft ze misdaan dat ze met waterbommetjes rekening moet houden?

Van Bijsterveldt weigert scholen te verplichten voorlichting te geven over homoseksualiteit.

Nu zou het best fijn zijn als alle middelbare scholen aandacht schenken aan homoseksualiteit. Maar moet de overheid scholen die niet willen, daartoe dwingen? Mogen ouders, om het scherper te formuleren, scholen oprichten waar hun kinderen leren dat wij als homo's niet deugen?
Lees verder bij Trouw

Bron(nen):   Trouw      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Willem

    Aardig bedacht om Minister Bijsterveld de schuld te geven van alles wat homo’s niet bevalt. Maar dit is nog niets als we kijken naar de islamisering in Europa. De voorboden zijn er al: A’dam-West, Kanaleneiland enz.: geen homo meer veilig!
    Dus homo’s geniet nog van je gaypride, over 10, 20 jaar bestaat deze niet meer. En nog veel meer dingen niet.
    Let wel: deze reactie is geen islamieten bashing; als je je ogen de kost geeft en de pers volgt weet je dat dit staat te wachten, ook in ons eigen Europa!

Reacties niet toegestaan