David Cameron gaat Twitter censureren. Maar hoe moet dat, eigenlijk?

David Cameron zei woensdag in het parlement over burgers die Twitter, Facebook en Blackberry Messenger gebruiken om rellen te organiseren het volgende.  “When people are using social media for violence we need to stop them.”  ”We are working with the police, the intelligence services and industry to look at whether it would be right to stop people communicating via these websites and services when we know they are plotting violence, disorder and criminality,”
Daar sneuvelde een internet grondrecht na de eerste molotovcoktail.
Het gevolg: in het Midden-Oosten was er blijdschap bij gekroonde en ongekroonde hoofden die nu Engeland aan hun zijde weten bij het onderdrukken van sociale media.
Tweede gevolg: woede op twitter en elders, over een democraat die meteen om censuur roept als de zaken zich anders ontwikkelen dan hij had gedacht.
En een derde gevolg is er vermoedelijk niet. Zelfs China is het na jarenlange pogingen niet gelukt het internet echt het zwijgen op te leggen, merkt de Guardian op. Die onderdrukking van de sociale media zou betekenen dat eerst het hele internet moet worden bedwongen.
Stoere taal, niet veel meer.