Zoöfielen trekken aan het kortste eind in Florida

Zoöfielen willen dat seks met dieren wordt toegestaan. Op 1 oktober is in Florida echter een wet in werking getreden die iedere vorm van erotisch contact, hoe klein ook, tussen mens en dier verbiedt. Het overtreden van die wet kan een gevangenisstraf van maximaal 1 jaar voor gevolg hebben. Zoöfielen denken dat de erotiek tussen mens en dier verkeerd begrepen wordt. De sociale en juridische weerstand tast hun seksuele vrijheid aan en de overheid respecteert de grenzen van de slaapkamer (of het hok) niet, zeggen ze.

Het is nog maar een week geleden dat de memoires van Malcolm Brenner 'Wet Goddess' over zijn seksuele relatie met een dolfijn verscheen. Brenner zegt hierover: 'Wat is er weerzinwekkend aan een relatie waar beide partners liefde voor elkaar voelen en uiten?' Ethicus en dierenrechten-activist Peter Singer kreeg ervan langs toen hij in een essay in 2001 pleitte voor het normaliseren van bestialiteit. Cultureel verzet tegen bestialiteit, zo betoogde hij, is geworteld in 'speciësisme' (discrimineren tussen dieren op basis van hun diersoort). Hij betoogde dat zoöfilie moreel aanvaardbaar en wederzijds aangenaam is.

Tegenstanders noemen het wreed en pervers, en zijn blij met de nieuwe wet. Het biedt een raamwerk om de menselijke seksuele rechten en vrijheden te beschermen. Een van de meest fundamentele seksuele rechten is dat mensen van de vreemdste en wildste dingen op seksueel gebied mogen genieten zonder angst voor represailles, zolang de mensen die erbij betrokken zijn meerderjarig zijn en het in een privé-setting gebeurt. Seksuele rechten erkennen ook de behoefte aan strafrechtelijke en civiele bescherming van mensen die zich niet aan de regels houden en zich zonder toestemming aan een ander opdringen. Daarom moet zoöseksualiteit verboden worden: dieren kunnen immers nooit toestemming geven.

Bron(nen):   The Guardian  Wet Godess