Linkse ambtenaar: Isis bestaat niet, is een zionistisch complot

ISIS bestaat helemaal niet uit radicale moslims. De terreurorganisatie is opgericht en wordt gerund door zionisten om de islam zwart te maken. Deze complottheorie komt uit de koker van Yasmina Haifi, een ambtenaar die bij het ministerie van Justitie werkt als projectleider van het Nationaal Cyber Security Centrum. De tweet: "Isis heeft niets met de Islam te maken, is vooropgezet plan van Zionisten om de Islam zwart te maken" Haar biografie: Yasmina Haifi is van huis uit Cultureel Antropologe en heeft dit gecombineerd met een studie Sociologie. Yasmina is scherp in haar observaties en vertaald (sic) beleid graag in concrete acties. Zij werkt ruim 20 jaar bij het Rijk in diverse functies. Vanuit senior beleidsfuncties is Yasmina nu als senior HR adviseur (ministerie van Justitie en Veiligheid, Nationaal Cyber Security Centrum) meer bezig met mens- en organisatievraagstukken."  Niet van de straat dus. Maar de tweet heeft ze intussen verwijderd. Niet omdat ze spijt heeft van de inhoud, maar omdat hij niet valt te combineren met haar werk...

85 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Hans H

  Net als de drol die we dagelijks draaien: doorspoelen. Wat een malloot!

  • Dead Silence

   Wegwezen dus. Niet de eerste keer dat ze bij de overheid de weg kwijt zijn.

   (in antwoord op Hans H)
   • Jan Terlouw

    wat heeft iedereen toch tegen de overheid? alsof het bedrijfsleven of de markt zaligmakend zijn.

    (in antwoord op Dead Silence)
  • Jan Terlouw

   weleens van vrijheid van meninsuiting gehoord? ik ben het niet met haar eens maar de vergelijking met een drol vind ik niet eerbiedwaardig. Gelukkig mag jij gebruik maken van je vrijheid van meningsuiting om haar zo te noemen..

   (in antwoord op Hans H)
   • Hans H

    Waar heb je het over? Heb ik ergens iets gezegd over de vrijheid van meningsuiting, of het beperken daarvan?

    (in antwoord op Jan Terlouw)
 2. Dead Silence

  Yasmina Haifi is van huis uit Cultureel Antropologe en heeft dit gecombineerd met een studie Sociologie. Yasmina is scherp in haar observaties en vertaald (sic) beleid graag in concrete acties. Zij werkt ruim 20 jaar bij het Rijk in diverse functies. Vanuit senior beleidsfuncties is Yasmina nu als senior HR adviseur (ministerie van Justitie en Veiligheid, Nationaal Cyber Security Centrum) meer bezig met mens- en organisatievraagstukken.”

  Je komt bijna aan de diarree van het lachen van deze indrukwekkende beknopte c.v.. WC-papier voor de door Hans H. beschreven drol.

 3. Prikker

  Nou ja.. gelukkig heeft ze geen publieke functie van invloed.

 4. Bataaf

  Een simpel zieltje.

 5. Apekool

  Dit is dus een “goed geïntegreerde” moslima (neem ik aan) die al 20 jaar voor de overheid werkt… heeft Greet dan toch gelijk met de 5e colonne?

  Helaas kan je inderdaad geen enkele moslim vertrouwen, hun geloofsprincipes stellen dat je onbeperkt mag liegen en bedriegen tegenover niet-moslims – alles in dienst van het grotere goed de Islam. De Islam is dus een kanker, als je het niet uitroeit ga je er aan dood.

  • Prikker

   Nou, de ratten komen weer onder hun steen vandaan zie ik….

   (in antwoord op Apekool)
   • Apekool

    Ha die Mihamed, geen inhoudelijke kritiek te verzinnen zie ik?
    Dan maar de goedkope ad hominem, knap hoor!

    (in antwoord op Prikker)
    • Prikker

     Smerige hate-speech is wat ‘t is… dat heeft geen inhoud.

     (in antwoord op Apekool)
     • Apekool

      Arme Mihamed… wel frustratie maar geen uitlaatklep.
      Lees dit eens: http://en.wikipedia.org/wiki/Taqiyya

      (in antwoord op Prikker)
     • Le_bon_sauvage

      Liegen is meestal niet tegen de wet, miljarden mensen doen het dagelijks, en meestal niet uit ideologische overtuiging.

      Uw redenatie snijdt geen hout. Uit het feit dat iets geschreven staat volgt niet logischer wijs dat mensen dat uitvoeren. Als alle Christenen zich aan de bijbel hielden zag de wereld er heel anders uit. Kortom, echt weer apekool.

      (in antwoord op Apekool)
     • Apekool

      Christenen (nou ja, de meesten) hebben een transformatie doorgemaakt waarin beseft werd dat het geschrevene in de bijbel niet al te letterlijk genomen moet worden.

      Alle grote islam-stromingen nemen de koran letterlijk. Natuurlijk voeren de meeste mensen dat niet direct zo uit, maar de intentie is er nog altijd.

      Dit is een mooi voorbeeld van Taqiyya overigens: lekker om de hete brij heen praten, proberen de aandacht af te leiden en de schuld door te schuiven naar de vragensteller – lees hier maar na: http://www.islam-watch.org/warner/taqiyya-islamic-principle-lying-for-allah.htm

      (in antwoord op Le_bon_sauvage)
     • Albert Bakker

      httρ:I.foundawebsite.thatagreeswithme,com
      en ook
      httρ:someoneoninternet.saysthings.i.like,com

      (in antwoord op Apekool)
     • Apekool

      Beste Albert, als je geen inhoudelijke bijdrage hebt is niet-posten de betere optie.

      Kom maar met tegenvoorbeelden, toon aan dat mijn bewering niet klopt – ik illustreer mijn posts met documentatie, jij loopt alleen maar te trollen.

      (in antwoord op Albert Bakker)
     • Jan Terlouw

      je begint wanhopig te worden apekool…

      (in antwoord op Apekool)
     • Jan Terlouw

      Apekool. Je voert een bron aan om je stelling kracht bij te zetten dat het moslims geoorloofd is om, onder dreiging van vervolging e.d, te liegen. In de bron wordt duidelijk aangegevn dat de sjiieten hierin geloven. 90% van de moslims is soennitisch en maar 10% is sjiietisch. M.a.w je stelling gaat niet op voor de overgrote meerderheid (90%) van de moslims. Weet wat je aan bronnen gebruikt om alle moslims zwart te maken! Waarheid is niet zwart/wit maar dat past natuurlijk niet bij je wereldbeeld. Gevalletje coginitieve dissonatie 😉

      (in antwoord op Apekool)
     • Apekool

      “However, according to all four recognised schools of Sunni jurisprudence, war against the infidel goes on in perpetuity, until “all chaos ceases, and all religion belongs to Allah” (Quran 8:39).
      http://www.meforum.org/2095/islams-doctrines-of-deception

      Ibn Kathir, a prominent [Sunni] authority writes, “meaning, except those believers who in some areas or times fear for their safety from the disbelievers. In this case, such believers are allowed to show friendship to the disbelievers outwardly, but never inwardly.” He quotes Muhammad’s companion, Abu Ad-Darda’, who said “we smile in the face of some people although our hearts curse them,” and Al-Hasan who said “the Tuqyah is acceptable till the Day of Resurrection.”
      Gewoon, van die Wiki pagina.

      Inderdaad, doe mij maar Sunni.

      (in antwoord op Jan Terlouw)
     • Jan Terlouw

      Wat is je punt? Wil je duidelijk maken dat het moslims toegestaan is om te liegen als ze daarmee hun leven kunnen redden? Dat is toch juist humaan.daar zou je juist voor moeten zijn. En dat moslims weleens liegen lijkt me niet wereldschokkend. Niets menselijks is de moslims vreemd. gelukkig maar.

      (in antwoord op Apekool)
     • Apekool

      Het punt is dat liegen en bedriegen doctrine is in de Islam.

      (in antwoord op Jan Terlouw)
     • Jan Terlouw

      Dat mag je denken knul.

      (in antwoord op Apekool)
     • Albert Bakker

      Deze mindset van apekool verschilt niet zoveel van dat van mevrouw Haifi. Het is geloven wat je wilt geloven en daar vervolgens de feiten bij zoeken. Dat is ook wat mensen doet aanhaken bij allerlei mallotige samenzweringstheorieën, waarbij allerlei losse feitjes uit hun context worden gelicht en gebreid tot een grandioos sluitend geheel. De realiteit is echter meestal erg gecompliceerd, zit vaak vol tegenstrijdigheden en ook willekeur.

      Zo ook religie in de praktijk, dat behoeft veel meer een sociologische, culturele, historische en politieke benadering dan een theologische om allerlei lopende zaken te kunnen duiden en te contextualiseren.
      Je kunt op internet de hele dag je eigen gelijk bevestigen, dat is helemaal geen probleem. Maar als je meent dat je daarmee kennis van zaken kan verwerven dan heb je daarmee alleen jezelf een bron van oneindige frustratie verworven daar de realiteit zich nou eenmaal niet het geringste beetje buigt naar jouw ideeën erover. Dat moet echt precies andersom.

      (in antwoord op Jan Terlouw)
     • Prikker

      lol… /facepalm

      (in antwoord op Apekool)
  • Albert Bakker

   Ik weet niet of jouw negativisme wel helemaal gerechtvaardigd is. Je kunt het ook positiever bekijken: mevrouw Haifi heeft te lijden van cognitieve dissonantie: haar beeld van islam is niet te verenigen met de realiteit van islam waar hulpeloze slachtoffers èn door puur kwaad gedreven religieuze moordmachines beide het geval zijn en in plaats van dit conflict onder ogen te zien lost zij de dissonantie op door ervoor te kiezen te geloven dat die laatste dan geen moslims zijn. Met haar moreel oordeelkundig vermogen als zodanig is dan niet zoveel aan de hand, haar realiteitszin des te meer.

   Voor jou is het waarschijnlijk volledig omgekeerd: moslims zijn per definitie kwaadaardig en onschuldige moslims die slachtoffer zijn van onrecht zijn daarmee niet goed in overeenstemming te brengen. Die cognitieve dissonantie los je dan eenvoudig op door aan te nemen dat het dan dus wel hun eigen schuld moet zijn, waarna je vervolgens een redenering verzint die dat een beetje sluitend probeert te maken.

   (in antwoord op Apekool)
   • Jan Terlouw

    Wat heb je dat mooi wetenschappellijk onderbouwd Albert! echt top!

    (in antwoord op Albert Bakker)
   • Apekool

    Een kankercel in je lichaam maakt geen bewuste keuzes, weet niet van goed of kwaad, Toch wil je ze niet hebben.

    Moslims zitten in een systeem (Islam) dat ze in een bepaalde richting dwingt. Blijkbaar kan of wil men dat niet ontsnappen, ook niet in Nederland.

    Ik denk dat van nature er geen kwaadaardigheid in de meeste mensen zit, maar je kan je wel afvragen wat een opvoeding (“haat alles in en uit het westen”) en jarenlang Arabische haat-TV van satellietzenders met je doet.

    (in antwoord op Albert Bakker)
    • Karl Ruprecht Kroenen

     Ze je hoe mooi hij je even met wat mooie kunstgrepen even in een frame zet?

     (in antwoord op Apekool)
     • Apekool

      Dat valt wel mee hoor, ik ben gewoon wat aan het beschouwen. Je ziet dat Mihamed nogal wat aliassen nodig heeft om aanvallen te plaatsen, maar dat er nooit op de inhoud wordt ingegaan.

      (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
     • Karl Ruprecht Kroenen

      Helaas niet nee.

      Voor zover, kan ik het wel eens zijn met Albert Bakker, ik had namelijk hetzelfde idee, dat deze dame niet kan geloven dat de islam deze zaken op de kerfstok heeft, en het daarom wel een complot moet zijn.
      Tevens laat ze wel openlijk zien toch wel lekker anti semiet te zijn, want wie anders dan jeweetwelwie kan daar nu verantwoordelijk voor zijn, zo een complot.

      Maar waar Albert Bakker scheef mee gaat, is om te beweren dat jij aan hetzelfde lijdt en dan in de tegenovergestelde vorm.
      Dat is op de man en niets anders dan framing.
      Na zijn bewering zwamt ie nog wat vaag over hoe jij dat dan sluitend maakt en en dat was em dan.
      Das maf he?
      Temeer omdat hij zaken beweert die hij niet kan staven.
      (Wat jouw schrijven aangaat dan).
      En dat maakt ie dan voor zichzelf weer sluitend met zijn idee van hoe het dan bij jou werkt.
      Doet ie dus in feite hetzelfde als wat ie vindt dat jij doet.
      Vermakelijk om te zien dus.

      (in antwoord op Apekool)
     • Apekool

      Als ik er geen lol in had zou ik niet meer reageren 😉

      (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
    • Jan Terlouw

     ‘blijkbaar kan of wil men niet onstnappen’. waarom zou men niet willen ontsnappen als de islam zo kwaadaardig is als dat jij stelt? er zit echt geen logica in je gekronkel.

     (in antwoord op Apekool)
     • Apekool

      Mensen zitten nou eenmaal graag in een groepje, zelfs als dat groepje niet goed voor ze is. Les 1 psychologie, voor iedereen begrijpelijk, maar kennelijk moet aan jou alles opnieuw uitgelegd worden.

      (in antwoord op Jan Terlouw)
    • Karel Kritisch

     En daarom zal de cognitieve/sociaal-culturele evolutie vanzelf de selectiedruk verhogen. Mooi mechanisme toch.

     (in antwoord op Apekool)
  • Jan Terlouw

   ‘islam is kanker die je moet uitroeien’. Apekool, pas je een beetje op met wat je zegt? anders doe ik aangifte wegens opruiing en oproepen tot geweld jegens moslims!

   (in antwoord op Apekool)
   • Jan Terlouw

    ;-). Vrijheid van meningsuiting is een belangrijk goed. Hoe stom je vergelijking met kanker en dat het uitgeroeid moet worden ook is. Van mij mag je.

    (in antwoord op Jan Terlouw)
    • Apekool

     Zeg Mihamed, waarom heb je toch zoveel aliassen nodig? In elk geval niet om inhoudelijk te reageren.

     (in antwoord op Jan Terlouw)
     • Jan Terlouw

      je begint overal mihammeds en jan’s te zien. pas op dat je niet doordraait. Blijbaar delen meerdere mensen mijn visie en mening.

      (in antwoord op Apekool)
     • Prikker

      Hij haalt in z’n blinde haat alles een beetje door elkaar… hij denkt dat ik en jij dezelfde persoon zijn… lol… overal ziet ie spoken.

      (in antwoord op Jan Terlouw)
     • Jan Terlouw

      Inderdaad. Laat die jochie maar denken wat ie wil.

      (in antwoord op Prikker)
     • harrr

      Hee druif,.. jij bent inderdaad mihammed.. je ouwe postings zijn in mijn archief gewoon keurig hernoemd..

      (in antwoord op Jan Terlouw)
 6. Albert Bakker

  Yasmina Haifi bestaat helemaal niet. Zij heet in werkelijkheid Jantientje Meier en is van de mossad. Dat heeft Edward Snowden zelf gezegd. Dit is gewoon een zionistisch twittercomplot om moslims die zwakzinnige complottheorieën verzinnen belachelijk te maken. Want bedenk zelf maar eens wie zulke posities bekleed in ons veiligheidsapparaat? Dat zijn toch kwaadaardige zionisten zeker en geen mislukte moslimkomedianten?

 7. harrr

  Ze bevestigd wel al mijn vooroordelen over de wereldvreemdheid van overheidspersoneel,
  Ontslag is enige logische reactie, want wij betalen haar salaris nota bene

  • Jan Terlouw

   wereldvreemdheid vind je ook in het bedrijfsleven. Ik vind je selectieve negatieve houding jegens overheidspersoneel slecht gefundeerd.

   (in antwoord op harrr)
  • Prikker

   Ontslag is iets te veel, een doordringend louterend gesprek gevolgd door een schorsing om haar gedachten eens op een rij te zetten zou verhelderend moeten werken.
   Maar dit soort dingen komen wel in haar personeelsfile… reken maar.

   (in antwoord op harrr)
  • Karel Kritisch

   Dit noemen ze in drogredeneringland een overhaaste generalisatie.

   (in antwoord op harrr)
 8. Le_bon_sauvage

  Nee nee, deze ‘Yasmina’ werkt eigenlijk bij de Telegraaf en heeft tot doel berichten te genereren die de aandacht trekken. Plan geslaagd!

  Heerlijk hoe dat getwitter mensen lekker bezig houdt. Op naar de volgende scheet!

 9. Robin

  Een mening, hoe dom dan ook, kan nooit reden zijn voor ontslag. Beroepsverboden zijn o.h.a. een voorbode van heel veel maatschappelijke ellende.

  • Jan Terlouw

   helemaal mee eens!

   (in antwoord op Robin)
  • Prikker

   Maar het lijkt me wel passend dat mevrouw een nieuwe minder gevoelige functie krijgt na het uitblaten van dergelijke onzin.

   (in antwoord op Robin)
  • Karel Kritisch

   Onzin, als je projectleider op het Nationaal Cyber Security Centrum werkt en je gelooft in een internethoax dan hoor je daar niet thuis. Het is een publieke functie. Je mag gezond verstand van die mensen verwachten.

   (in antwoord op Robin)
   • Robin

    Gezond verstand, kunt u dat even duiden? Overigens geen internet hoax maar in een groot deel van de wereld een trieste waarheid. Enfin. Ik laat het aan u over om als een verlicht despoot voor de rest van ons het gezonde verstand te bepalen. Succes daarmee.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Karel Kritisch

     Dat Edward Snowden onthult zou hebben dat ISIS door de zionisten is opgezet is een HOAX. Dat is wat ze beweerde…. Gezond verstand is je beweringen verifiëren. Een mening kan verschillen maar als je zogenaamd feiten presenteert verwacht ik van zo’n iemand dat hij/zij dat checkt.

     (in antwoord op Robin)
     • Robin

      Zoals ik al zei, in een groot deel van de wereld is denken in zionistische complotten heel bon ton. Midden-oosten,

      Oost-europa, Japan, en in de VS zijn er grote groepen die jouw waarheid niet als die van hen zien. Ga er maar eens rondreizen. In een gemiddeld koffiehuis in Cairo of Damascus hoor je teksten waar je in Nederland onmiddelijk de bak voor in geflikkerd zou worden, de gemiddelde Iranier kijkt echt op een heel andere manier naar de wereld dan jij.

      Ook in Nederland zijn er veel mensen die de (ook voorgeprogrammeerde, politiek correcte en voorspelbare) berichtgeving die je in de kranten leest niet als hun waarheid zien. Het is maar net wat de media die jij graag leest je aangeven. Praat eens met een Telegraaf (jij niet toch?) lezer, die leeft in een heel ander land dan jij en ik.

      https://www.google.nl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=snowden+zionist+conspiracy&spell=1

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Ik lees eigenlijk alles, ik heb een ziekelijke drang naar informatie. Maar dat terzijde ; ik deel je postmoderne opvatting dat iedereen zijn eigen werkelijkheid creëert.. beperkte rationaliteit noemen we dat. Men kan onmogelijk de gehele werkelijkheid kennen en brengt het terug naar een overzichtelijk geheel van simplificering. Cultuur, afkomst, omgeving, sociale contacten etc hebben ook een sterke invloed van hoe je de wereld ziet en wat je religie is bv. (!) Daarom onderzoek alles en behoudt het goede, onderzoek bronnen en ontmasker drogredeneringen.
      Er kunnen verschillende waarheden naast elkaar bestaan, vaak een kwestie van perceptie.

      Probeer die percepties te leren kennen waardoor je de ander begrijpt.

      Maar goed, je kan ook totale onzin uitkramen. En dat deed die mevrouw. In haar positie mag je wel wat nuance verwachten.

      (in antwoord op Robin)
 10. Bart_van_Oerle

  Complot of niet, ze is in elk geval van mening dat ISIS doet niet deugd. Zionnistisch of niet, gewoon afknallen die idioten.

 11. hsxnl

  Deze IS(IS) strijders werden vanaf 2012 door CIA geheime kampen in Jordanië getraind om Assad in Syrië weg te krijgen. IS(IS) Leider(Kalief/Emir Daash) Abu Bakr Al Baghdadi zou (volgens Franse bronnen) een acteur zijn, genaamd Simon Elliot (Elliot Shimon), gerekruteerd en getraind door de Mossad. Zijn Wikipedia pagina is bogus. Net zoals Al Qaida een door de Amerikanen opgezet netwerk was, is IS de opvolger. De Koerden krijgen nu wapens en daarmee binnenkort zelfstandigheid.

  • Albert Bakker

   Zo is dat en de Apollo landing was ook nep. En wat te denken van WTC7? En UFO’s zijn allang geland in area 51 maar in de doofpot gestopt. En die Belgische UFO was niet van piepschuim. En yeti’s hebben de chupacabra’s opgegeten, daarom zie je nooit meer een chupacabra. Da’s net als met griepvaccins, daar krijg je autisme van. Komt door de kwik die erin zit. En HIV bestaat niet, of misschien ook wel in welk geval het is bedacht door de CIA. Mazelen bestaan niet. Maar je kunt weer wel je eigen werkelijkheid bedenken, dat komt door quantummechanica. En kanker is bedacht door de farmaceutische industrie, want die verdient daar aan. Vroeger bestond dat niet en dus moet je eten zoals oermensen om gezond te worden.

   (in antwoord op hsxnl)
  • Peter

   Nou, ik hoop dat de ISis vlag binnenkort op het Witte huis wappert. Stelletje kneuzen daar. Het zijn gewoon de beste kommando’s die nergens bang voor zijn. Zelfs niet voor de Amerikaanse duivel.
   Misschien dat er dan ooit nog eens rust komt in deze wereld.
   De Amerikanen hebben nooit vrede en welvaart gekend.
   Een groot deel van de bevolking werd al meteen na de 2de WO weer afgeschreven.
   Je bent alleen maar belangrijk als je succes als zakenman hebt.

   En ze laat wel zien dat ze niet links is en niet Nederlands.
   Als het inderdaad waar is vallen ze Europa en Amerika niet aan.

   (in antwoord op hsxnl)
   • Karel Kritisch

    Wat ben jij een idioot. Een hele aanwinst hier. Anarchist neem ik aan?

    (in antwoord op Peter)
  • Prikker

   Zouden de Turken erg blij zijn met al die wapens die de VS nu in de handen van de Koerden drukt ? Ik denk ‘t niet !

   (in antwoord op hsxnl)
  • Karel Kritisch

   Plaats ook even de Franse bronnen voor de volledigheid. Anders lijkt het net alsof het uit je duim komt..

   (in antwoord op hsxnl)
   • hsxnl

    Mijn bericht bevat voldoende sleutelwoorden om daar eenvoudig zelf achter te komen.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Karel Kritisch

     Een ontwijkend antwoord zegt genoeg.. er zijn geen Franse betrouwbare bronnen die dat zeggen. Ik zie enkel complotsites die elkaar napraten.

     (in antwoord op hsxnl)
 12. Likoed Nederland

  Genocidaal geweld is niet volgens de islam?
  Kijk hoe een Palestijnse moeder reageert als het leven van haar zoon wordt gered.

  http://likud.nl/2014/08/hoe-reageert-een-palestijnse-moeder-als-het-leven-van-haar-zoon-gered-wordt/

 13. Jan Terlouw

  Likoed. Hou a.u.b op met die israelische propaganda van je. We weten inmiddels allemaal dat israel perfect is en dat er helemaal, maar dan ook helemaal niets op aan te merken is. Zo, en nu kan je lekker gaan slapen. Zucht.

  • Apekool

   Jij [Mihamed] kan natuurlijk proberen het verhaal hieronder te verdraaien, maar [http://likud.nl/2014/08/hoe-reageert-een-palestijnse-moeder-als-het-leven-van-haar-zoon-gered-wordt/] is een opgetekend verhaal van een echte moeder met een echte zoon die er echt niets om geeft hoeveel doden er vallen om een stukje grondgebied te veroveren en Joden te doden. Allemaal in de naam van Allah.

   Denken ze er allemaal zo over? Vast niet, maar extremisme lijkt toch wel de normaal te zijn.

   (in antwoord op Jan Terlouw)
 14. Burgermans

  Dit toont schitterend aan hoe veel moslims nog steeds vastzitten in het magisch denken van voor de Verlichting. Ze intellectueel zijn niet in staat onderscheid te maken tussen feiten en meningen, laat staan dat ze hun eigen meningen kritisch kunnen beschouwen.

 15. Dead Silence

  En nu is mevrouw met de grote mond aan de bedelstaf.

Reacties niet toegestaan