Een grafiekje dat exact zegt in wat voor wereld we leven

Facebook kocht WhatsApp, de berichtendienst op de telefoon, voor 22 miljard dollar. Om de mensen die in nood zijn te voeden en enig onderdak te geven zou ruim 17 miljard nodig zijn volgens de VN. Maar er is geen 17 miljard beschikbaar. Er is maar 8 beschikbaar en dus 22 voor WhatsApp. Schermafbeelding 2014-10-11 om 06.51.04

Bron(nen):   Independent      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Als ik me goed herinner is die 22 miljard voor WhatsApp grotendeels betaald met aandelen, dus niet met contant geld. Daarnaast is de overname van WhatsApp een eenmalige uitgave terwijl de uitgaven voor noodvoeding elk jaar opnieuw gemaakt zullen moeten worden totdat het probleem opgelost is. Dat gaat dan uiteindelijk heel wat meer kosten dat wat WhatsApp gekost heeft. Deze vergelijking slaat dus nergens op. Maar het is natuurlijk bedoeld om de emoties op te zwepen over hoe “slecht” onze Westerse kapitalistische wereld wel niet zou zijn.

 2. Vogelbeest

  Hoezo maar 8 miljard beschikbaar? Volgens wikipedia gaf alleen Nederland in zijn eentje al 4,9 miljard in 2011.
  Zie je wel, ik wist wel dat wij veel te veel geven!

  +++

  Los daarvan: Als er 22 miljard beschikbaar zou zijn gaat er 20 miljard op aan de restaurants rond het hoofdkwartier van het rode kruis en andere hulpverleningsorganisaties, toyota landcruisers (100.000,- per stuk), helicopters (miljoenen per stuk), bestuurders (met een salaris onder 200.000,- hoor je er niet bij in goede-doelen-land) en tenslotte verdwijnt er natuurlijk een enorm deel in de zakken van corrupte bestuurders en dictators in de landen waar de hulp geleverd moet worden.
  Als je een bedrijf als WhatsApp koot weet je wat je krijgt. Hulpverlening is een bodemloze put, tenzij je het zelf gaat brengen. “Geld beschikbaar stellen” is totaal zinloos.

  (met mijn huidige kennis: Met uitzondering van Artsen zonder Grenzen)

Reacties niet toegestaan