Dating: geen Aziaat, geen Surinamer, … kieskeurigheid of racisme?

Als je dating profielen bekijkt, zijn sommige mensen wel heel erg specifiek in hun wensen: 'geen Aziaat, geen Surinamer, geen moslim, slank en jonger dan 30.' Sommigen formuleren het minder subtiel: 'geen chocolade- of rijstsmoel'. Kan dat zomaar of is dat racisme? Het omgekeerde komt ook voor: Aziatische, getinte en exotische 'vrouwtjes' zijn in. Seksisme of positieve discriminatie? Op sommige datingsites kun je 'gewoon' je voorkeur voor een huidskleur aankruisen, net als hobby's (sport/cultuur) en gewoonten (wel/niet roken of drinken). Misschien is dat wel beter dan een racistische omschrijving op een profiel. Maar ach, dat heeft ook zijn voordelen want wie wil er nu daten met een racist?  

Bron(nen):   The Globe and Mail      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Roland Bruynesteyn

  Ik weet niet of bij blind daten het vooraf specificeren van ras, opleidingsniveau, hobbies, leeftijd en dergelijke erg belangrijk zijn voor de slaagkans en duur van de eventuele relatie (bij sexuele geaardheid kan ik me wel wat voorstellen).

  Als je echter zonder zo eng te specificeren 200 reacties krijgt en je gaat dan alsnog schiften doe je hetzelfde, alleen haal je je dan veel administratie op de hals.

  En als je ‘uit ervaring’, of op basis van een vooroordeel van tevoren wil schiften vind ik dat prima. Of je het wil of niet: je geeft ook al veel informatie over jezelf weg…

 2. jantje uitnederland

  Lijkt me heel normaal, deze discriminatie. Afrikanen en Aziaten doen het zelf ook hoor. Daar hoef je je dus echt niet voor te schamen. Je hebt ook rijken die met rijken trouwen, om een ander voorbeeld van discriminatie te noemen. Discriminatie is niet persee slecht.

 3. pinquin

  wat denk je nou, 1 klik op mijn muis en daar is de liefde van mijn leven? Wake up!!

Reacties niet toegestaan