Over ons – Colofon

Welingelichte Kringen maakt de schat aan informatie die op internet te vinden is beter toegankelijk voor het Nederlandse publiek. We vervullen een gidsfunctie door onze lezers op de hoogte te houden van nieuws- en achtergrondartikelen die relevant zijn voor Nederlandse (en Belgische) bezoekers.

Uit de nationale en internationale media maken we dagelijks een selectie van relevante artikelen, zowel van commentaren als van nieuwsberichten en achtergrondverhalen. We volgen dagbladen, tijdschriften en blogs, variërend van The New York Times, Het Financiële Dagblad, Le Monde, The Guardian, El País, NRC en Die Welt tot The Economist, Der Spiegel, L’Express, Slate, Science Today en The Huffington Post.

Van belangrijke artikelen maken we een synopsis en geven we de link naar het oorspronkelijke stuk. De selectie wordt gemaakt door ervaren journalisten.

Welingelichte Kringen is een initiatief van Gerard Driehuis, Henk Steenhuis en Thieu Vaessen, alle drie voormalig lid van de hoofdredactie van HP/De Tijd.

Bereik

op 1 mei 2020 bedroeg het bereik 2,1 miljoen unieke bezoekers per maand, volgens Google Anaytics

Welingelichte Kringen wordt gemaakt door:

Gerard Driehuis is econoom, journalist, publicist en ondernemer. Hij was onder meer hoofdredacteur van HP/De Tijd en De Twentsche Courant/Tubantia, en maakte deel uit van de directie van Koninklijke Wegener NV. Hij is medeoprichter van de nieuwssite welingelichtekringen.nl.
Speciale interesses: economie, politiek en (internationale)media.

Thomas van Rijn heeft een grote interesse in communicatietechnologie en nieuwe media. Hij is bij Welingelichte Kringen verantwoordelijk voor alle technische aspecten van de website. In het dagelijks leven is hij werkzaam in management & advies functies in een technisch werkveld. Speciale interesses: nieuwe media, gadgets, architectuur en techniek.

Pieter Immerzaal volgt voor Welingelichte Kringen de (inter)nationale economische en politieke ontwikkelingen.
Speciale interesses: economie, politiek.

Lynn Brand volgt de internationale jetset, maar ook de BN’ers. Zo af en toe schrijft zij voor Welingelichte Kringen over beroemdheden.
Speciale interesses: koningshuis, BN’ers en internationale beroemdheden.

Désirée du Roy zorgt voor de vrolijke berichten op onze site. Ze schrijft vooral over die onderwerpen die we zo nu en dan wel willen lezen maar die eigenlijk het daglicht niet kunnen verdragen.
Speciale interesses: liefde, sex, gezondheid.

Christian Kuitert schrijft voor deze website over thema’s omtrent cultuur, mensenrechten en muziek. Speciale interesses: conflict, democratie, expressie