Business Mentor voor winst op alle fronten

Een goede relatie met je partner en veel geld op de zakelijke rekening. Een gezonde lifestyle met veel ruimte voor sport en goede voeding en een een 40-urige werkweek. Je laptop na een week dichtklappen om een weekend vol hobby’s en gezelligheid met je maten door te brengen. 

Het lijken combinaties die zelfs de beste ondernemers niet kunnen behalen. En toch doen ze het. Alles met behulp van een goede Business Mentor. In dit artikel lees je hoe een Business Mentor jou helpt bij een goede balans tussen zakelijk succes en persoonlijk geluk. 

Wat collega ondernemers jou niet laten zien

Veel ondernemers behalen zakelijke successen. Doel na doel wordt behaald. Helaas laten zij op LinkedIn niet zien dat ze deze successen moeten betalen met persoonlijk geluk. Hun partner is bij hen weg, ze tikken tegen een burn-out aan en kunnen niet herinneren wanneer ze voor het laatst tijd hebben genomen voor een goed boek. 

De Corona-pandemie gaf het eerste zetje richting een goede werk-privé balans, vanwege het vele thuis werken. Maar zodra de lockdown er weer afgehaald wordt, gaan ondernemers massaal weer op kantoor werken en blijft er van die goede balans niets meer over. 

De juiste werk-privé balans voor jou als ondernemer

Je wil als ondernemer niet alleen in tijden van een pandemie, maar altijd genieten van een balans tussen zakelijke successen en persoonlijk geluk. Business Coach Eelco Smit hanteert de 5 G’s voor het goede leven, iets waar veel ondernemers alleen maar van kunnen dromen. Deze 5 G’s staan voor Geld, Gezondheid, Geschiktheid, Gezelschap en Genieten. 

Je wil op alle fronten een dikke voldoende scoren. Je kunt een 8 op Geld niet compenseren met een 3 op Gezondheid. Op de middelbare school zou dat een mooie 5,5 opleveren, maar in het echte leven werkt het niet zo. Een 3 op gezondheid betekent dat de man met de hamer om de hoek staat. Zorg dat je op alle 5 G’s een voldoende scoort. Dan zul je ervaren wat een goede balans tussen werk en privé is. 

Winnen op alle fronten

Als je serieus aan de slag gaat met deze 5 G’s zul je zien dat je niet alleen genoeg geld overhoudt op je bankrekening, maar je ook gezonder en fitter voelt, je je relatie met je partner en gezin beter kunt onderhouden en zelfs nog ruimte overlaat voor het genieten met je vrienden en kennissen. Je hoeft niet langer meer zakelijk succes te bekopen met persoonlijk geluk. Als ondernemer kun je beide ervaren. 

Een Business Mentor laat je zien hoe jij dit behaalt. Hij helpt je in te zien waar jij voor bent gemaakt en of je huidige leven daar goed bij past. Pas als je kritisch durft te zijn, geef je jezelf de ruimte om te groeien. Zowel als ondernemer als persoon.