Massief houten bed: een eye-catcher in jouw slaapkamer!

Veel mensen geven de voorkeur aan een massief houten bed. Niet zo gek als je bedenkt dat goed hout, jarenlang meegaat. Massief hout staat erom bekend redelijk slijtvast te zijn. Omdat hout een natuurlijk materiaal is dat als het ware ‘mee kan buigen’, kan het ook heel veel aan. Waar een bed van ander materiaal breekt of scheurt, houdt een massief houten bed zich goed. 
 

Waarom kies je voor massief hout?

Massief hout betekent niets anders dan dat het materiaal uit 100% hout bestaat. Er zijn in de vervaardiging van het bed dus geen andere materialen toegevoegd of verwerkt. Dit betekent ook dat we uitgaan van de natuurlijke werking van hout.

Het krimpt en zet uit doordat het reageert op temperatuurverschillen. Wie goed kijkt naar een massief houten bed ziet altijd nog iets van de houtstructuur terug. Ook is vaak zichtbaar dat het bed uit houten planken bestaat die in elkaar gelijmd zijn. Dit is om de werking van het hout te beperken.  

Uitstraling van massief hout 

Hout heeft een natuurlijk uitstraling en past binnen veel interieurs. De trend van de laatste jaren is vooral dat we natuurlijke materialen als hout combineren met een vleugje industrieel. Deze bedden kunnen gecombineerd worden met metalen poten of een metalen beugel waardoor het net die stoere uitstraling krijgt. Door te kiezen voor houten poten of een houten beugel, wordt ook de uitstraling zachter. Kies je voor een massief houten bed dan zijn de mogelijkheden enorm! 

Bedden van ander materiaal 

Naast massief houten bedden is er volop keuze in andere materialen. Denk eens aan een metalen bed of een boxspring. Dit soort bedden bieden weer andere voor- en nadelen. Kom je er niet uit en kun je wat hulp gebruiken bij jouw keuze? Neem vooral contact met ons op, we helpen je graag!