Deze interieurtrends worden in 2023 populair

Een nieuw jaar betekent een tijd van vernieuwing en natuurlijk is het de perfecte tijd voor een interieurupdate. Met 2023 voor de deur, zijn er natuurlijk tal van nieuwe modetrends om in de gaten te houden, maar even belangrijk is dat de nieuwe golf van interieurtrends op de voorgrond zal treden. Nu interieurs net zo'n belangrijke plaats innemen op onze Instagram-feeds als onze outfits, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat we weten wat de toekomstige esthetiek voor onze huizen is. Je moet daarom zeker rekening houden met de onderstaande trends als je op Woonsquare.nl nieuwe meubels wilt kopen! 

Mermaidcore

Mermaidcore is een vrolijke esthetiek, waardoor het de perfecte stijl is om je huis deze winter op te fleuren. Het begon als een mode- en schoonheidstrend (misschien beïnvloed door de aanstaande live-action remake van The Little Mermaid met in de hoofdrol Halle Bailey.) De stijl wordt gedomineerd door schelppatronen en lichtroze en blauwe oogmake-up, dus natuurlijk zijn we ook Begin het ook in ons interieur op de voorgrond te zien komen. Op TikTok heeft #mermaidcore al 19,1 miljoen views, wat laat zien dat deze trend zeker populair wordt in 2023. 

Y2K

De Y2K-esthetiek is de afgelopen 12 maanden enorm populair geworden, met Google-zoekgegevens die een sterke stijging laten zien in het aantal zoekopdrachten naar de trend. Terwijl het voor het eerst opkwam in mode-keuzes, wordt de stijl nu ook populair in interieurs. Onder de #y2kaesthetic-tag op TikTok - die maar liefst 1,7 miljard views heeft - zien we niet alleen make-up- en kapselinspiratie, maar ook Y2K-huisinrichting. Alleen al  #y2kdecor heeft al 7,1 miljoen views. Het is logisch dat deze op de jaren 00 geïnspireerde trend in populariteit is gestegen, aangezien het in wezen een voorloper is van de trend uit de jaren 90 die in 2019 zijn hoogtepunt bereikte.

Royalcore

Als je The Crown en Bridgerton aan het bingewatchen bent en merkt dat je jaloers bent op de huizen van de hoofdpersonen, dan is dit de interieurtrend voor jou. Ook bekend als regalcore of regencycore, dit is een van de meest toegeeflijke en extravagante trends die we waarschijnlijk in 2023 zullen zien. Deze weelderige trend zit vol ingewikkelde details, met gouden accenten, tapijten in Perzische stijl, fijn porselein, donkerhouten meubels en pluche stoffen zoals fluweel. Royalcore wordt steeds populairder op internet, maar verovert vooral TikTok stormenderhand, #royalcore heeft namelijk maar liefst 406 miljoen views.

Pastel

Pastelkleuren en saliegroen in het bijzonder is een populaire tint die het naar verwachting goed zal doen in 2023, en Google-trendgegevens laten zien dat het weer in opkomst is. Bovendien heeft #sagegreen maar liefst 299 miljoen views op TikTok. Deze pastelkleur past perfect bij lichtroze, dat ook steeds populairder wordt bij interieurgerelateerde zoekopdrachten op Google. Het leuke aan deze trend is hoe veelzijdig hij kan zijn. Pasteltinten kunnen goed samengaan met zowel lichte als donkere meubels, waardoor dit de perfecte manier is om je ruimte een update te geven zonder te veel uit te geven aan een volledige herinrichting.