De sloop van Rutte gaat door. Nu is de beurt aan NRC

Premier Mark Rutte was het afgelopen jaar tijdens onderhandelingen op cruciale momenten onbereikbaar voor de politieke leiders met wie de VVD tot een akkoord moest komen. Dat blijkt uit gesprekken die NRC Handelsbladheeft gehad met vijf leiders die het afgelopen jaar met Rutte en de VVD onderhandelden. Tijdens de onderhandelingen over het Lenteakkoord was Rutte volgens Sybrand Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Arie Slob (ChristenUnie) drie dagen vrijwel onbereikbaar. Volgens Buma kwam Rutte pas 'even luisteren' naar de afgesproken maatregelen toen het akkoord al vrijwel rond was. Uit een reconstructie van het optreden van Rutte blijkt verder dat de VVD-leider tijdens politieke onderhandelingen nauwelijks met eigen oplossingen komt voor politieke problemen. Volgens de reconstructie van NRC is Mark Rutte een premier van niks

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  Verrassend ?… Niet echt…

 2. Madman

  Rutte is een ongelofelijke lul, een waardeloze korpsbal….

  Maar hij is wel door de nederlander gekozen, daarom zit ie daar….

 3. Martijn Hoekstra

  dit klinkt als best een goed plan; laat de partijen er onderling uitkomen en geef er als premier een klap op. ware het niet dat er geen andere VVD onderhandelaar aanwezig was.

 4. Jannie Ooms

  Mark Rutte: een gladde jongen, verkoper van mooie praatjes en loze beloften. En dat in een tijd dat we echt iemand als premier zouden moeten hebben die met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Ze zijn er vast wel, maar dan moet er buiten de politiek gezocht worden.

 5. Peter

  Had Nederland maar moeten kiezen voor Alexander Pechtold of Marianne Thieme. Vind dit achteraf geklaag niet echt op zijn plaats. Als Nederland een beetje zijn hersens had gebruikt dan wist men dat wat beloofd werd niet kon. Je gaat toch ook niet beloven bij een dode kersenboom dat die mooie kersen gaat geven? De VVD is nu eenmaal de partij van liegen en bedriegen en voor wie dat wil ontkennen, bankiers en bazen van multinationals doen precies hetzelfde of geloof u al die reclames?

  • Jannie Ooms

   Ik vrees dat Pechtold ook tot rare sprongen in staat is als hij kans maakt op het pluche. Het is een man die het doet voorkomen dat hij het goed met ons voorheeft. Als vroegere veilingmeester weet hij in elk geval heel goed hoe de publieke opinie bespeeld moet worden, maar ik zie Pechtold zijn rug nog niet recht houden als het er echt om spant.
   En Thieme? Ach, ze doet het leuk met dat smoeltje van haar. Maar in wezen is ze gewoon een fanatieke actievoerster die voortdurend hamert op een enkel actiepunt: het dierenwelzijn. Dat doet ze prima. Ze bereikt misschien ook wel iets, maar God behoede ons voor fanatici aan de macht…

   (in antwoord op Peter)
   • Peter

    Dan kunnen we dus concluderen dat we overgeleverd zijn aan de goden en maakt het dus niets uit wie er aan de knoppen draait. Misschien dat we dan maar eens wat anders moeten gaan verzinnen voor die schijn democratie waar slechts enkele beter van worden.

    (in antwoord op Jannie Ooms)

Reacties niet toegestaan