Familie op woonwagenkamp krijgt € 1 miljoen verhuiskosten

Een familie op woonwagenkamp Vinkenslag in Maastricht heeft bijna € 1 miljoen euro ontvangen, als verhuisvergoeding. Dat blijkt uit contracten die in handen zijn van Nieuwsuur. De familie kreeg het bedrag om de verplaatsing van drie woonwagens te betalen. Volgens het vervoersbedrijf  kostte de verplaatsing nog geen ton. Met de overige 9 ton moest de familie nog wel zorgen voor een betonplaat, hekwerk en aansluitingen. De Maastrichtse wethouder Costongs zegt dat met het miljoen ook het risico op schade is afgekocht. Maar volgens de vervoerder is er nagenoeg geen schade ontstaan. Nieuwsuur noemt de overeenkomst met de familie opmerkelijk. Het zou volgens de beleidslijn geen recht hebben op een nieuwe plek; ze kwamen niet door de vereiste BIBOB-screening op criminele antecedenten. Maastricht besloot in 2003 dat Vinkenslag een bedrijventerrein moest worden. Het woonwagenkamp was volgens de gemeente een 'vrijstaat': bewoners betaalden geen belasting, er werd lukraak gebouwd en ambtenaren werden geïntimideerd als ze de bewoners wilden aanpakken. De sanering en ombouw van Vinkenslag kostte Maastricht bijna 45 miljoen, 10 miljoen meer dan begroot.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. 21-12-12 StarTime

  Doei bedrijven. Leers ? Waar is die sukkel ?

 2. Oh_Oh_SarCastro

  Leuk om te zien hoe de belastingdienst de gewone burger kaal plukt onder de bedreiging van het geweldsmonopolie. Maar zodra ze met een woonwagenkamp te maken krijgen kiezen zij de weg van de minste weerstand en rennen ze weg met de staart tussen hun benen. Moreel van het verhaal is dus dat belasting ontduiken in NL wel degelijk kan en je hoeft het niet eens geheim te houden. De bepalende factor of je ermee weg komt is of je bereid bent om je als collectief naar de overheid op te stellen en van je af te bijten.

 3. Hans

  Wedden dat RTL4 Opperbraakmeester Albert Verlinden hier geen gewag van maakt in z’n rioolroddeluurtje? Reden: de burgermeester van Maastricht, Onno Hoes is nml z’n echtelijke billenmaatje.

  • Jannie Ooms

   ‘Billenmaatje’? Zijn we hier op Geen Stijl soms?

   (in antwoord op Hans)

Reacties niet toegestaan