VVD: Ouders korten die niet bij onderwijs zijn betrokken

Ouders die onvoldoende betrokken zijn bij het onderwijs van hun kind, moeten gekort worden op de kinderbijslag. Dat zal Kamerlid Malik Azmani (VVD) vandaag voorstellen bij de behandeling van de begroting van Sociale Zaken in de Tweede Kamer. In het NOS Radio 1 Journaal zei Azmani dat vooral veel niet-Westerse allochtone ouders te weinig betrokken zijn bij school. Ze komen bijvoorbeeld niet opdagen bij ouderavonden. Volgens Azmani kan te  weinig betrokkenheid leiden tot ontsporing van kinderen. Kinderbijslag van ouders van notoire spijbelaars van 16 en 17 jaar kan nu al worden gekort. Azmani wil dat dat al kan vanaf 12 jaar.  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Erwin Kwakkel

  En wie bepaalt wat betrokken is? En moeten ouders die niet kunnen vanwege werk of andere zaken nu een briefje laten zien bij de conciërge? En wat doen we met ouders die niet komen opdagen bij ouderavonden maar misschien wel elke zaterdag op pad zijn met hun kinderen langs de Nederlandse voetbalvelden en doordeweeks met hun kinderen naar muziekles gaan?

  Volgens mij probeert de VVD de verloren sympathisanten weer terug te halen want het lijkt me vrij moeilijk te controleren en te handhaven. Het probleem ligt niet alleen bij betrokkenheid met school het probleem ligt er bij de sociaal lagere klassen (en dat zijn hier vaak niet westerse allochtonen). Als sinds het Romeinse Rijk zorgt deze klasse voor de meeste problemen en dat los je niet op door een bezoek te brengen aan de ouderavond.

  • Jannie Ooms

   Ik ben het helemaal met je eens. Nog even en ik word op mijn AOW gekort als ik mijn kleinkinderen niet vaak genoeg opvang.

   (in antwoord op Erwin Kwakkel)
 2. malky

  Ouders: VVD reduceren tot nul zetels na breken alle verkiezingsbeloftes.

Reacties niet toegestaan