Polenmeldpunt volgens de PVV een doorslaand succes

Het PVV-meldpunt over Polen, Roemenen en Bulgaren heeft 40.000 klachten opgeleverd. De meeste problemen gaan over dronkenschap, lawaai en parkeeroverlast. De PVV noemt het meldpunt 'een groot succes'. Dat schrijft het AD. Sinds het meldpunt begin dit jaar is geopend kreeg de PVV ruim 175.000 reacties binnen. Het overgrote deel was echter onbruikbaar omdat het haatmails of spam betrof. Het meldpunt werd opgericht toen de PVV nog indirect deel uitmaakte van de regering. In het buitenland, en vooral in Polen, werd het meldpunt dan ook gezien als iets dat de Nederlandse regering had bedacht Volgens de PVV gaat het in meer dan de  helft van de echte klachten om overlast. Maar ook werd veel geklaagd over het inpikken van banen en woningen door mensen uit Midden- en Oost-Europa (16 procent van de klachten). In mindere mate gingen de klachten over crimineel gedrag als diefstal, inbraak en vandalisme. Het meldpunt Midden- en Oost-Europeanen, in de volksmond het 'Polenmeldpunt' genoemd, is al vanaf de start omstreden. Er kwamen duizenden klachten binnen bij anti-discriminatiebureaus. Politici in binnen- en buitenland distantieerden zich van het initiatief. Gisteren raakte PVV-kamerlid De Graaf in opspraak. Een van de redenen was een meldpunt dat hij als Haags raadslid had ingesteld over verkeersplannen. Daarvoor bleek hij klachten te hebben verzonnen en vervalst.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Erwin Kwakkel

  175.000 reacties waarvan 40.000 bruikbaar. Toch een overgrote meerderheid dat niet gediend is van deze flauwekul..

  • RhodBerth

   Waarom flauwekul? Waarom mag er niet worden geïnventariseerd of er in de maatschappij problemen zijn? Beter was het geweest als de regering zo’n meldpunt had ingesteld zonder de vooringenomenheid van de PVV. Maar de hele gedachte dat je evalueert na het openstellen van grenzen voor Oost-Europeanen is toch zo gek niet?

   (in antwoord op Erwin Kwakkel)
   • Erwin Kwakkel

    Waarom flauwekul? Omdat dit meldpunt niets nieuws laat zien en niet bijdraagt aan het oplossen van het probleem. Dat er problemen zijn weet iedereen en wanneer je zo’n meldpunt over Nederlanders in Duitsland maakt dan loopt het ook vol met reacties. En hoe je het aan moet pakken lijkt me niets anders dan hoe je dronken chauffeurs in het algemeen aanpakt (om maar even een voorbeeld te nemen). Meer controleren maar daarvoor is geen verschil nodig tussen Polen en Nederlanders.

    Een overgrote meerderheid van wat? Van het aantal reacties. 135.000 reacties die niet bruikbaar zijn tegen 40.000 die dat wel zijn. En inderdaad, aan beide cijfers kun je geen conclusies maken.

    (in antwoord op RhodBerth)
  • Jannie Ooms

   Overgrote meerderheid? Van wat dan?

   (in antwoord op Erwin Kwakkel)
 2. Bart Matthesius

  Ik voel wel voor een PVV meldpunt…

Reacties niet toegestaan