Trump zei ooit op tv dat hij de maffia ‘erg aardige mensen’ vond

Er zijn videobeelden opgedoken waarin Donald Trump over de maffia spreekt als 'hele aardige mensen'. Hij voegde daaraan toe: "Zolang je ze geen geld verschuldigd bent."

Het is een gesprek uit de David Letterman-show in 2013. Letterman vraagt Trump: "Heb je ooit zover je weet zaken gedaan met de georganiseerde misdaad?" Trump antwoordt: "Ik heb altijd geprobeerd zo ver mogelijk bij die mensen vandaan te blijven." Maar gaat dan verder: "Je weet als je opgroeit in New York en zaken doet in New York dan kom je af en toe zulke mensen tegen, maar in het algemeen blijf ik er bij weg, al heb ik ze hier en daar wel eens ontmoet. Het zijn eigenlijk hele aardige mensen."

De Democratische voorzitter van de Inlichtencommissie van het Huis van Afgevaardigden, Adam Schiff, noemde de communicatie van Trump met Oekraïne 'de acties van een gangster' en zijn woorden klonken als 'bedreigingen van de maffia'. "Dit is hoe een maffiabaas praat. En het is duidelijk dat de president van de Oekraïne precies weet wat er van hem wordt verwacht," aldus Schiff.

Misschien heeft Trump wel alles wat hij weet geleerd van 'die hele aardige mensen'.