Trump weet opnieuw niet waar hij het over heeft: blunder bij vrouwelijke astronauten

Het is niet de eerste keer dat Donald Trump zich slecht voorbereidt op een gesprek of niet weet waar hij het precies over heeft. Meestal laten zijn gesprekspartners de pijnlijke missers passeren. Zo niet, de vrouwelijke astronauten die momenteel in ruimtestation ISS verblijven.

Christina Koch en Jessica Meir vervingen samen een kapotte batterijlader. Het was de eerste keer dat een ruimtewandeling door een heel team van vrouwen werd gemaakt. Donald Trump feliciteerde hen daarmee in een telefoongesprek waarbij ook de pers aanwezig was.

“Dit is de eerste keer dat een vrouw buiten het ruimtestation komt”, aldus Trump. Dochter Ivanka zat hevig te knikken. De Amerikaanse president herhaalde: “Jullie zijn geweldig. Ze hebben de allereerste vrouwelijke ruimtewandeling uitgevoerd om een onderdeel aan de buitenkant van het ruimtestation te vervangen.” 

Meir corrigeerde de president fijntjes: “We willen onszelf niet te veel krediet toe-eigenen, want er zijn al veel vrouwelijke ruimtewandelaars geweest”, zei ze. “Het is gewoon de eerste keer dat twee vrouwen samen naar buiten gaan.”

In totaal hebben sinds 1984 al vijftien vrouwen een ruimtewandeling gemaakt.