Binnenlandse Veiligheid VS bestelt 1 miljard kogels

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid heeft in 2012 1 miljard kogels  besteld. Dat is tien keer zoveel munitie als de Amerikaanse troepen in Irak in een jaar gebruikten. De kwestie van het ongelooflijke aantal is niet echt nieuw. Maar de vraag rees waarvoor al die kogels dan wel worden gebruikt. Robert Johnson van Business Insider zocht het uit en kwam terecht bij de trainingsprogramma's die iedere geüniformeerde gezagsdrager in de Verenigde Staten kan volgen. Het Federale Wetshandhavingscentrum (FLETC) in de staat Georgia telt 88 schietinstructeurs. Ze geven trainingen aan de geüniformeerde medewerkers van alle federale veiligheidsdiensten, en niet alleen aan scherpschutters. De cursussen duren 8,5 dag. Op een kogel meer of minder wordt niet gekeken, schrijft BI, waardoor iedere cursist onbeperkt kan vuren. Door het journalistieke graafwerk van BI is duidelijk geworden waarom ook Amerikaanse wetshandhavers zo trigger happy zijn.

Bron(nen):   Business Insider      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. CombatVet

  Je besteld geen kogels maar munitie. De kogel is het projectiel dat de loop verlaat. Dummy.

 2. Jitte Jorritsma

  Door veel te trainen worden de Amerikaanse wetshandhavers niet “trigger happy”, door te trainen worden ze beter en dus ook zelfverzekerder, iemand die zelfverzekerd is zal er eerder voor kiezen om niet te schieten omdat de beslissing om alsnog te schieten sneller gemaakt is.

  Ze hebben dus onderzocht wat er gebeurde met de kogels gebeurde, kwamen er achter dat er niks aan de hand was, en hebben er een verkeerde conclusie aan gehangen, met een titel die best opmerkelijk lijkt, maar eigenlijk niets voorstelt. (de USA is ietsje groter dan Nederland)

  Het demoniseren van de vijand met leugens en misleiding, in de geschiedenis gebeuren er bepaalde erge dingen die “nooit meer mogen gebeuren” maar als het gebeurd dan gaat de meerderheid er in mee (en dan bedoel ik niet alleen dit artikel dat relatief weinig impact heeft).

  En dan als voorbeeld de reactie hier onder, die is misschien niet zo positief maar hij/zij heeft wel gelijk, waarom dan die 2 dislikes, het begint klein en voor dat je het in de gaten hebt kan je niet meer terug.(de reactie klinkt alsof het gewoon gezeur is, maar het feit dat er “kogels” in de titel staat en niet “patronen” is al een heel doorzichtige poging tot manipulatie).

  Natuurlijk verschieten ze met oefenen meer patronen dan in een oorlogssituatie, tijdens het trainen is het belangrijk zoveel mogelijk ervaring op te doen, tijdens een oorlogssituatie is elk schot met een reden, en je gaat dan natuurlijk niet zomaar je munitie verspillen die je met veel moeite erheen hebt gebracht.

Reacties niet toegestaan