Plasterk: ‘Ouders, pak je kroost harder aan’

Ouders moeten hun kinderen beter opvoeden. 'Er is onvoldoende besef in de samenleving dat geweld niet acceptabel is,' zegt minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken in De Telegraaf. Ouders verzaken te vaak hun ouderlijke taak, waardoor geweld tegen hulpverleners, ambtenaren en vrijwilligers als grensrechters door een gebrek aan respect in de hand wordt gewerkt. Volgens Plasterk kan de overheid eindeloos regels blijven maken en straffen verhogen om geweld en agressie aan te pakken, maar zijn maatregelen zinloos zonder een gedegen opvoeding. 'De basis is wat iedereen thuis leert. Dat is, als het goed is: gedraag je', stelt Plasterk. De minister doet zijn uitspraken vooruitlopend op een rapport over geweld tegen ambtenaren, dat vandaag verschijnt.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Leuk hoor, zulke woorden. Maar volkomen zinloos. Deze woorden bereiken alleen ouders die hun kroost sowieso al goed opvoeden. Ouders die dat niet doen, luisteren hier niet naar of hebben er gewoon lak aan of verstaan de woorden van Plasterk niet eens. Ze komen in ieder geval niet aan.

  En in die gevallen helpen harde straffen wel, al was het alleen maar om het gedeelte van de samenleving dat zich wel weet te gedragen gerust te stellen dat crimineel tuig zo lang mogelijk van de straat wordt gehouden.

 2. Dead Silence

  Vreemd standpunt van iemand van een partij die verantwoordelijk bij mensen heeft weggehaald onder het mom van “wie weten en bepalen wat goed is voor uw”. U weet wel, de meute. En nu met de gebakken peren zitten.

 3. IwanovKapotjeplov

  Terug naar de jaren 50 opvoeding aub, maar dan zonder het toen gebruikelijke fysieke geweld.

 4. Prikker

  Als je je kinderen streng opvoedt worden ze helemaal ondergesneeuwd door die hufterige kids die het hardst schreeuwen, want dat hebben hun hufterige ouders hen zo aangeleerd.
  Hufterigheid is de nieuwe hype, van ministers die de Balkenende-norm zelfs nog niet voldoende vinden, tot ouders die vinden dat hun kroost nooit iets verkeerd zou doen.

 5. Madman

  Hengst voor ze muil ken die krijge…

 6. Rona

  De kosten van het wangedrag verrekenen met kinderbijslag.

Reacties niet toegestaan