Egyptische president vindt joden toch geen ‘afstammelingen van varkens’

President Mohamed Mursi van Egypte heeft woensdag tegenover Amerikaanse senatoren gezegd dat opmerkingen die hij 3 jaar geleden over Joden en zionisten maakte, 'uit hun verband zijn gerukt'. Hij bood geen verontschuldigingen aan. De krant The New York Times heeft een video van een toespraak van Mursi uit 2010 in handen. Hij riep de Egyptenaren op „onze kinderen en kleinkinderen op te voeden in haat” tegen Joden en zionisten. In een televisie-interview noemde hij enkele maanden later zionisten „die bloedzuigers die de Palestijnen aanvallen, die oorlogshitsers, de afstammelingen van apen en varkens”. Mursi zei tegen de senatoren dat zijn uitlatingen moeten worden gezien in het licht van de „agressie” van Israël in de Gazastrook. Mursi's opmerkingen kwamen dinsdag aan de orde in de Tweede Kamer. Veel fracties zijn er tegen dat het bewind van een man die dit soort dingen relatief kort geleden heeft gezegd 5 miljard krijgt van de EU.

Bron(nen):   De Telegraaf      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Eigenlijk is dit oud nieuws. De ideeën van de moslimbroederschap zijn nu niet bepaald geheim te noemen. En die ideeën zijn niet fraai.

  Die 5 miljard slaan werkelijk nergens op. En niet alleen vanwege het dubieuze regime in Egypte. Maar ook omdat er een onterechte arrogantie van afstraalt. Dat wij in Europa wel weten hoe het moet en één of andere verplichting hebben om ‘minder ontwikkelde’ landen te helpen. Het is hier in Europa een gigantische puinhoop met landen die failliet gaan/zijn. Zowel op democratisch als op financieel niveau moet hier in Europa een hoop gebeuren. We moeten af van het rare idee dat we de hoeders van de wereld zijn. Die macht heeft Europa al lang niet meer.

 2. Pietje_Precies

  voortschrijdend inzicht? of naar de mond praten? De volgende tranche van 5 miljard is ook welkom, dus voor de buhne maar even downplayen….

 3. Likoed Nederland

  Uit zijn verband gerukt? De filmpjes zijn heel duidelijk: http://likud.nl

Reacties niet toegestaan