Ook Sarkozy kiest voor wonen buiten Frankrijk

Behalve acteur Gérard Depardieu gaat ook Nicolas Sarkozy buiten Frankrijk wonen. Sarkozy wil naar Londen verhuizen om er een investeringsfonds op te zetten dat € 1 miljard zal beheren. Sarkozy wil zo ontkomen aan het belastingstarief van 75% voor de superrijken dat door zijn opvolger François Hollande werd ingevoerd.

Sarkozy (57) en zijn echtgenote Carla Bruni hebben volgens de Daily Mail plannen om in de chique wijk South Kensington te gaan wonen.

De voormalig president heeft een fortuin vergaard met zijn spreekbeurten van een uur à raison van € 150.000. Naar verluidt wil hij  proberen om kapitaal aan te trekken van investeerders.

Details van de geplande verhuizing werden geopenbaard door Mediapart, een Franse opinie- en onderzoekssite. Rechercheurs hebben de verhuisplannen ontdekt op computerbestanden tijdens een inval in Sarkozy’s huis in Parijs afgelopen juni.

In Frankrijk heeft het voor de nodige controverse gezorgd omdat tegen hem een corruptieonderzoek loopt. Bovendien wordt hij ervan verdacht illegale campagnefondsen te hebben geaccepteerd van Lilliane Bettencourt, de erfgename van het L’Oréal-imperium.

De verhuizing betekent dat Sarkozy definitief afscheid neemt van de Franse politiek.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Richard Geerligs

    Hé slechtingelichtekringen… Het tarief van 75% gaat niet door. In december al afgeschoten door het constitutionele hof. Get your facts right.

  2. Hans_Vermeulen

    UK wil uit de EU stappen (u denkt toch niet dat de Britten in het referendum anders zullen stemmen). Velen, personen als bedrijven, zullen de vlucht naar UK ondernemen. Sarkozy is een van de eerste die het op een sluwe manier doet en achter het geld rent. Zo kennen we hem toch?

Reacties niet toegestaan