Boris Johnson: “Kinderen van alleenstaande moeders zijn slecht opgevoed, agressief en onwettig”

Boris Johnson noemt de kinderen van alleenstaande moeders 'slecht opgevoed, onwetend, agressief en onwettig'. Dat schrijft hij in een column voor The Spectator in 1995, waarover Britse krant The Independent bericht.

Het schrijfsel toont aan wat een middeleeuwse ideeën de premier heeft over vrouwen, reageerde de Labour-partij. Johnson is al veel vaker bestempeld als seksist, maar de uitspraken in de column gaan behoorlijk ver. De leider van de Tories noemt het onder meer "belachelijk dat getrouwde koppels moeten betalen voor de behoefte van single moeders om zich voort te planten zonder man."

Denigrerend gaat hij verder: "De waarheid is dat negen van de tien meisjes doorgaat met het krijgen van baby's buiten het huwelijk, niet omdat ze een uitkering willen krijgen, maar omdat ze in hun monotone, depressieve leventjes een kleintje willen om van te houden."

Johnson vindt een man maar 'zwak', die niet in staat is om 'controle over zijn vrouw te houden' en stelt dat het Verenigd Koninkrijk 'het verlangen van een vrouw om getrouwd te zijn moet herstellen'.

Het is Labour geweest die in het licht van de aankomende verkiezingen de column boven water heeft gehaald. De partij beschuldigt Johnson van het aanzetten tot seksuele intimidatie en het beledigen van alleenstaande moeders.

Bron(nen):   The Independent