Wanneer zal Geert Wilders de aanval openen op Willem-Alexander?

Als Beatrix weer prinses is, zal ze niet met weemoed terugkijken naar haar aanvaringen met Geert Wilders. Vooral haar kersttoespraken moesten het ontgelden. De PVV-leider hekelde de 'multi-culti-onzin' van Beatrix. Dat ze een hoofddoek droeg tijdens een moskeebezoek in Abu Dhabi, vond hij een 'wanvertoning'. En ze moest 'als een haas' uit de regering worden gezet. Nu Beatrix het stokje overgeeft aan Willem-Alexander is het de vraag wanneer Wilders de aanval opent op hem en Máxima. 'Nu de troonsopvolging bekend is gemaakt, is Wilders opeens vol lof’, schrijft Vrij Nederland op zijn site. Volgens het opinieweekblad voelt de PVV-leider 'haarfijn aan dat dit niet het moment is om het koningshuis over de hekel te halen. Dus noemt hij Beatrix 'een groot voorbeeld voor velen', en dankt hij Hare Majesteit 'voor 33 jaar trouwe dienst aan het Nederlandse volk'.' Maar wat te denken van Wilders' gelukwensen aan de Oranjes eerder deze week? Volgens VN bevat die een onheilspellende boodschap: 'De PVV wenst haar opvolger, prins Willem-Alexander, veel succes en wijsheid toe.' Maar eigenlijk staat er: geen softe praatjes, of Geert twittert er weer op los. 

Bron(nen):   Vrij Nederland      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Het grootste deel van zijn achterban heeft sterk nationalistische gevoelens. En daar hoort het koningshuis ook bij. Dat heeft Geert geweten, want de kritiek op de gesluierde koningin werd hem niet in dank afgenomen, ook niet door zijn eigen aanhang. Dus als hij kritiek levert op het populaire koningshuis, levert hij ook indirect kritiek op een groot deel van zijn achterban. En dat kan natuurlijk niet. Wat dat betreft zit ie in een lelijke spagaat. Denk dat ie zelf liever van het koningshuis af is.

  Maar ja, dat zijn de nukken van een populist. Soms breekt je dat op. Ik verwacht dan ook geen al te harde kritiek op Wim-Lex op korte termijn.

 2. besserwessie

  Jaha die verdraagzame praatjes van Beatrix.
  Op Drakesteyn hoeft ze niet bang te zijn voor hooded marrokaantjes op scooters.
  Overigens ook niet op paleis Noordeinde.

 3. wezijnniethetzelfde

  dat ligt helemaal aan de politiek, media en ranzige burgers.

 4. Bert Schimmel

  Al was het alleen maar om te voorkomen, dat een figuur als Geert Wilders tot president zou worden gekozen, moet Nederland een Koninkrijk blijven.

  • Brakke Obama

   Maar ik mag natuurlijk niet zeggen dat ik Wim-Lex niet geschikt acht als staatshoofd. Een president kan na vier jaar worden weggestemd. Democratie heet dat met een duur woord. Laten we eerlijk zijn: De monarchie heeft zijn bestaansrecht als staatvorm reeds twee eeuwen geleden verloren. Nederlands is, bestuurlijk gezien een achterlijke natie. Mij rest slechts plaatvervangende schaamte voor die oranje malloten welke het saamhorigheidsgevoel menen uit te dragen.

   (in antwoord op Bert Schimmel)
 5. jantje uitnederland

  Dat hij tegen het koningshuis is, is 1 van de redenen dat ik op hem stem.

  • wezijnniethetzelfde

   heb je wel geschiedenisles gehad op school? een opportunist, die geen partij heeft maar de partij i= HIJ. Grappig van je op zo iemand stemt!!!! Nu dat kan de maatschappelijke ontwikkeling ook best “an”. Alles gaat in periodes, maar ik had je slimmer ingeschat, Jantje

   (in antwoord op jantje uitnederland)
   • jantje uitnederland

    Het is geen grap dat het nodig is om op zo iemand te stemmen. Iemand die zijn eigen leven in de waagschaal heeft gelegd omdat hij aangeeft dat hij niet gediend is van een geloof als de islam. In mijn ogen terecht. En dat hij aangeeft dat het met Europa de verkeerde kant (= richting dictatuur, want de vanRompuy’s van deze wereld zijn niet gekozen) op gaat. Jullie zouden eens buiten jullie tevredenheids cocon moeten kijken.

    (in antwoord op wezijnniethetzelfde)
  • John

   Jantje op het verkeerde spoor. Beatrix is er voor de Oranje dynastie, Wilders is alleen maar voor Wilders. Ik stem liever op iemand die er is voor ons samen.

   (in antwoord op jantje uitnederland)

Reacties niet toegestaan