Israëlische luchtaanval op Syrië trof laboratorium chemische wapens

De luchtaanval van Israël vorige week op een 'onderzoekscentrum' betrof een chemisch en biologisch onderzoekslaboratorium. dat beweren Amerikaanse functionarissen in The New York Times. Het was echter niet het belangrijkste doel van de luchtaanval. Dat waren vrachtwagens met Iraanse raketten en luchtafweergeschut die op weg waren naar Libanon. Ze waren volgens de Israëlische minister van Defensie Barak bestemd voor de radicaal islamitische Hezbollah. Barak zei zondag in München dat hij 'niets kon toevoegen aan wat de media meldden' en dat 'de aanval een bewijs was dat als Israël iets zegt, dat ook meent'. De reactie van de Iraanse secretaris van de Opperste Nationale Veiligheidsraad luidde: 'Israël zal spijt krijgen van de gepleegde agressie'. 

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  Dat beweren Israël en de VS… de twee landen die op dit moment terroristen actief sponsoren met geld en wapens in Syrië ? Sja… lekker betrouwbaar…

  • grasspriet

   Psies Prikker.
   Net zo betrouwbaar als het verhaal dat Sadam Hoesein massavernietigingswapens had.
   Gekleurd ‘nieuws’, niet te vertrouwen.

   (in antwoord op Prikker)
   • RhodBerth

    Saddam Hoesein had massavernietigings wapens, en hij had ze gebruikt. Achteraf bleek ook nog dat hij de plannen klaar had om er opnieuw mee te beginnen zodra de Engelse en de Amerikanen weg waren uit Saudi Arabie (om de no-fly zones te bewaken).

    Maar ik begrijp dat u een groter vertrouwen heeft in mannen als Hoessein en Sadat. Dat mag, ieder z’n mening. Ik heb een groter vertrouwen in Bush en Netanyahu. Ik heb zelfs een groter vertrouwen in mannen als Chiraq, Berlusconi en Putin (groter vertrouwen in hen dan in Sadat en Hoessein). Nog liever heb ik gewoon de nederlandse politici. Dat lijken toch de braafste jongetjes van de klas te zijn. Gelukkig maar.

    (in antwoord op grasspriet)
    • Prikker

     Je moet geen leugens verspreiden, Saddam had geen massavernietigingswapens.

     En die zwart wit argumentatie van je is al even dom als al het andere dat Bush Jr gebruikte om de oorlogen te rechtvaardigen.

     (in antwoord op RhodBerth)
     • RhodBerth

      Saddam heeft massavernietigingswapens ingezet tegen Iran en tegen de Koerden. Weet u dat niet meer?

      Welke zwart-wit argumentatie bedoelt u?
      Dat SH plannen had om nieuwe WMD te ontwikkelen? Dat komt niet bij Bush jr. vandaan, maar bij het VN rapport waarin stond dat Irak geen WMD had ten tijde van de 3e golfoorlog (2003).

      (in antwoord op Prikker)
     • Prikker

      De Irak Iran oorlog was vèr voordat de Amerikanen onder Bush Jr Irak binnenvielen en nàdat VN wapeninspecteurs geconstateerd hebben dat Irak geen massavernietigingswapens meer hadden. Ze waren dus al vernietigd.

      Je moet de geschiedenis niet door elkaar halen om zo je leugens te verspreiden.

      (in antwoord op RhodBerth)
 2. John

  Oorlogsnieuws is nooit te vertrouwen. In het ene geval is het propaganda, in het andere is het manipulatie. Ergens daar tussenin is de waarheid allang verloren gegaan.

Reacties niet toegestaan