RTL: er komen nieuwe belastingverhogingen

Volgens RTL buigt het kabinet zich over allerlei plannen om het begrotingstekort in 2014 beneden de 3 procent te krijgen. Daarvoor is een extra bezuiniging van 4 miljard nodig. Belangrijkste ingredienten: een bevriezing van de belastingschijven. Dat is in feite een belastingverhoging voor vrijwel iedereen. Daarnaast worden de salarissen in de zorg bevroren en dat geldt ook voor andere semipublieke sectoren. Allemaal onbevestigd, maar RTL heeft het erg vaak als eerste bij het juiste eind

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. M Tex

  Jullie bloedzuigers bij SNS worden bedankt.

  • John

   Niet helemaal duidelijk wat u bedoelt. Slaat dit op de mensen die weigeren de solidariteitstaks te betalen (waarmee verdere belastingverhogingen voor de onderste schijven kunnen worden voorkomen of verzacht)?

   (in antwoord op M Tex)
 2. John

  Was die Dijsselbloem niet een socialist? Of ontpopt hij zich als gedreven Dijsselbloemist?

 3. Peter Rokers

  Bevriezen van de belasting schuiven ?!? Dit is het lange neuzenkabinet.

 4. Prikker

  Weet die Dijsselbloem eigenlijk wel dat ie lid van de PvdA is ?!?

 5. Dead Silence

  Er is geld zat in dit land en daarom is belastingverhoging totaal overbodig. Als je je geld efficient uitgeeft, d.w.z. stopt met het geven van subsidies voor nutteloze zaken blijven er miljarden over. En de lijst van nutteloze zaken is heel erg lang.

 6. grasspriet

  Geweldige beslissing als het door mocht gaan.
  Gewoon iedereen en alles kapotbezuinigen… waarvoor ook alweer? Oja! Vanwege de afspraken met Brussel waar iedereen zich over kon uitspreken in het zoveelste referendum dat is uitgeschreven omdat men onze mening belangrijk vind.

  Maar hé, positieve bijwerkingen: er ontstaan steeds meer alternatieven voor het huidige systeem. Ga zo door Den Haag! Straks zijn we jullie helemaal niet meer nodig.

Reacties niet toegestaan