Lech Walesa moet helemaal niets hebben van mietjes

Ooit was hij de held en kreeg hij de Nobelprijs voor de vrede, nu hoor je vooral van hem vanwege zijn hardhandige standpunten. In een interview met de Poolse televisie ging de zeer katholieke Walesa tekeer tegen homo's. Dat ze er zijn wil Walesa wel accepteren, maar hij wil niets van ze merken, schrijven Belgische media. "Het is de meerderheid die de democratie heeft uitgebouwd en de democratie behoort de meerderheid toe. Maar wat we krijgen is een minderheid die over de hoofden van de meerderheid loopt."  

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Wat een onzinnige stelling van Walesa. Homo’s en lesbo’s maakten altijd al deel uit van ‘de meerderheid die de democratie heeft uitgebouwd’ net als mensen met rood haar of mensen langer dan 2 meter, enz., enz. Alleen waren ze niet niet zo zichtbaar uit angst voor types als Walesa.

 2. bert

  Ik begrijp die Walesa wel, die nichten gedragen zich alsof ze de nieuwe jezus zijn, uitermate storend gedrag..

 3. Frits Huffnagel

  Pijlijk. Heb hem ooit de hand mogen schudden en heb grote waardering voor wat hij in Polen heeft gedaan. Zoals altijd is het handig om andere groepen in te vullen en je dan af te vragen of er sprake is van discriminatie. Ik heb niets tegen vrouwen/Turken/joden/moslims, maar ik wil er niets van merken. Lijkt me duidelijk dat dat niet kan. Dan geldt het ook voor homo’s. Jammer dat iemand van zijn kaliber dan zo’n uitspraak doet.

  • John

   Ik heb helaas in Polen (het land met de KZ Monumenten) nog steeds onverbloemde antisemitische uitlatingen horen doen. Polen heeft veel meegemaakt – in de klem van oost en west – maar de mensen zijn geen heiligen. Lech W evenmin, vaak hebben we te hoge verwachtingen van mensen die blijken maar heel gewone falende wezens te zijn.

   (in antwoord op Frits Huffnagel)
 4. Karel Kritisch

  Boem, daar valt een held van zijn voetstuk…

Reacties niet toegestaan