Hoe lang is Hugo Chávez eigenlijk al dood?

Over de ziekte van de overleden Hugo Chávez deden zich al samenzweringstheorieën de ronde (de Amerikanen zouden er achter zitten). En in een tijdspannen van enkele dagen werd verteld dat hij waarschijnlijk dood was en vervolgens waarschijnlijk niet. Maar nu wordt er volop gespeculeerd hoe lang de Venezolaanse president al dood is. En waar zijn lichaam is. Volgens de vice-president en zijn waarschijnlijke opvolger, Nicolas Maduro, overleed de Bolivariaanse leider op 5 maart om 16:25 lokale tijd. Het nieuws kwam enkele uren na een televisietoespraak van Maduro waarin hij verkondigde dat een Amerikaanse militair attaché Chávez had vergiftigd en dat Venezuela hem het land had uitgegooid. Was Chávez toen al dood? The Atlantic Wire theoretiseert er lustig op los. Hij was immers sinds december niet meer in het openbaar verschenen. Dat gerucht wordt nog eens extra gevoed nadat vorige week een Panamese diplomaat aan CNN vertelde dat de president al overleden was. Maar als de Bolivariaanse leider inderdaad al dood was, dan werd dat onder de pet gehouden om het Venezolaanse volk voor te bereiden op het slechte nieuws. Een redelijke verklaring hiervoor zou zijn dat Chávez’ einde naderde en de regering de juiste stappen kon nemen om een vlotte overgang te garanderen. The Atlantic Wire schrijft dat er ook een andere, 'en idiotere reden', kan zijn. Misschien was Chávez al dagenlang dood en werd Venezuela bestuurd door een schaduwregering die besluiten doorvoerde met ongecontroleerde autoriteit. Nog krankzinniger: Chávez leeft. Niemand heeft zijn lichaam gezien. Misschien kan dat de komende dagen nog gebeuren bij de herdenking en de begrafenis. Maar net als waarheidszoekers van 9/11 er niet van overtuigd zijn dat Osama bin Laden is gedood, omdat ze zijn lichaam niet hebben gezien, zullen sommige sceptici zeker volhouden dat Chávez nog in leven is, totdat ze zijn lijk hebben gezien.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pim Pandoer

  En nu de ECHTE reden waarom hij tot 5 maart gewacht heeft om te sterven: de 60-ste verjaardag van de dood van Stalin.

 2. Ron Kersten

  “Maar als de Bolivariaanse leider inderdaad al dood was,…”
  Waar slaat dat nou weer op ???

  ten eerste is het Venezuela waar hij de leiding over had en ten tweede zou het “boliviaanse” moeten zijn als je tenminste Bolivia bedoelt, bolivariaans ken ik niet.

  • Apekool

   Simon Bolivar was een Venezuelaans (militair) leider en nationalist in de vroege 19e eeuw. Verder kan je dan wel raden en googelen wat Bolivariaans betekent…

   (in antwoord op Ron Kersten)
 3. nike

  Hugo Chavez is in december 2012 gestorven, een militaire elite hield in het grootste geheim Chavez in een coma, Vroeg of laat komt de waarheid naar boven. El Farc Capo del narcotráfico está muerto!

 4. Dead Silence

  Chavez is al 58 jaar dood, feitelijk nooit bestaan. Personificatie van iets dat equivalent is aan oneindige leegheid.

Reacties niet toegestaan