Britten krijgen genoeg van soberheid en Cameron

Een grote meerderheid van de Britten denkt inmiddels dat het soberheidsbeleid van minister van Financiën George Osborne meer kwaad dan goed doet. Dit blijkt uit een opiniepeiling waar de krant The Guardian dit weekeinde over heeft bericht. Osborne presenteert binnenkort zijn vierde begroting als minister terwijl volgens de peiling van vrijdag 58 procent van de ondervraagden vindt dat zijn beleid faalt. Ze menen dat bezuinigingen van Osborne de economie schade toebrengen en niet vooruit helpen. Slechts 20 procent meent dat het bezuinigingsbeleid een goed middel is om de economie weer gezond te maken. De positie van premier Cameron wordt daardoor in de peilingen steeds zwakker. En binnen zijn partij worden geruchten over zijn afzetting en vervanging dan ook luider.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. cormol

  De laatste twee jaar kostte de conservatieve UK-begroting 1,4 % groei. De mening van het publiek is dus gebaseerd op feiten.
  http://www.scribd.com/doc/129300552/Letter-From-Robert-Chote-to-Prime-Minister

  De vraag blijft natuurlijk hoeveel groei kostte Rutte I en gaat Rutte II kosten?

 2. Remco Heijt

  Bezuinigingen in Europa tijdens crisis worden de nekslag. Overheden verarmen burgers om falende banken overeind te houden. Wie gaat de falende staten redden?

  • grasspriet

   Quote: ‘Wie gaat de falende staten redden?’
   De burger, doen we immers al. Staatje meer of minder who cares?

   (in antwoord op Remco Heijt)

Reacties niet toegestaan