Er is een verhoogde kans op terreur in Nederland

Het dreigingsniveau voor terrorisme is volgens een bericht van de NOS verhoogd van 'beperkt' naar 'substantieel', de op een na hoogste alarmfase. Dat heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof besloten, schrijft de NOS. De belangrijkste reden is de stijging van het aantal Nederlandse moslims die meevechten in Syrië en andere gebieden.  De eerste daarvan zijn weer terug in Nederland, in de war van wat ze hebben meegemaakt en zeer bereid tot geweld. Daarnaast zijn er volgens Schoof recente aanwijzingen dat er een toename is van radicalisering van groepjes moslimjongeren in Nederland.    

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  snel! thee zetten!

 2. John

  Voor zover mij bekend (elke Nederlander wordt geacht de wet te kennen) verliest men in dit land zijn Nederlanderschap wanneer men zonder aanvraag en toestemming van de overheid dienst neemt bij een vreemde krijgsmacht. Hebben ze allemaal toestemming gevraagd??

 3. PaulusJ

  Niets aan de hand, doorlopen aub.
  Islam is vrede.

 4. grasspriet

  O gut o gut, we moeten weer in paniek raken allemaal.
  Welke privacyschendende maatregelen willen ze er nu weer doordrukken?

 5. Prikker

  En dan komt Wilders ook nog met Fitna 2…. het einde van Nederland nadert !!!

 6. Templein

  Bij Pauw en Witteman waren Beatrice de Graaf en Marcouch uitgenodigd om over de verhoogde risico’s te praten. Tot mijn verbijstering kreeg De Graaf weinig ruimte om haar verhaal te vertellen. Marcouch ging er ging er onbeschaamd dwars door- en overheen.

  Waarom ik het vooral erg vond: Beatrice de Graaf heeft veel meer te vertellen dan deze politicus. Dat ze veel te melden heeft, herinner ik me van vorige interviews en ook van de aanzetten die ze nu begon, voordat haar weer de mond werd gesnoeid.
  Pauw en Witteman deden overigens geen enkele moeite om haar meer ruimte te geven. Het waren weer kerels vet onder elkaar.
  Een gemiste kans om zowel de menselijke benadering, de juridische kanten als de politieke standpunten op een rij te krijgen. Jist de Graaf had wat te melden over deëscalatie. Maar dat ik kennelijk niet interessant.

  • John

   Marcouch is een haantje en Beatrice te beschaafd om daarover te kunnen zegevieren. Wat mij wel duidelijk werd is dat de 100 namen en personalia bekend zijn. Moet eenvoudig zijn om deze jongens in een terugkeer programma te begeleiden. De niet oorlogszuchtige islamitische organisaties in Nederland bij inschakelen zou ik zeggen.
   Dan hoeven we niet het hele land op stelten te zetten met die alarm poppenkast.

   (in antwoord op Templein)
 7. Indenvreemde

  Ja en wat doet Rutte cs er mee? Niks want die is te druk met Nederland te verkopen aan Europa
  Je hoort niets van den Haag en zo gaat Nederland naar de verdoemenis.Terug uit Syria wel de thee is nog warm. Wat een handel dit land schaamteloos Er wordt niets gedaan Men accepteerd maar en doet maar. Blij dat ik weg ben

Reacties niet toegestaan