Gevangenen in Guantanamo Bay maakten deze indrukwekkende kunstwerken

Het merendeel van de 166 gevangenen in Guantanamo Bay zit er zonder proces. Zij zullen waarschijnlijk nooit het detentiecentrum in Cuba mogen verlaten. De enige manier waarop zij zich kunnen uiten is door middel van kunst. Maar alleen gevangenenen die zich goed gedragen mogen kunstlessen volgen. Alleen tijdens die lessen voelen de gedetineerden zich volgens de cultureel adviseur, een Irakees, op de basis vrij om zichzelf te zijn, zonder druk van anderen. Redacteur Robert Johnson van Business Insider mocht de schilderijen in de gevangenisbibliotheek in Camp Four komen bekijken en fotograferen. Wat opvalt is dat sommige schilderijen kleurrijk en helder zijn maar dat er nergens mensen op staan. Meer bij Business Insider

Bron(nen):   Business Insider      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Leek

  Wikipedia:
  Typically, though not entirely, Islamic art has focused on the depiction
  of patterns and Arabic calligraphy, rather than on figures, because it
  is feared by many Muslims that the depiction of the human form is idolatry[13] and thereby a sin against God, forbidden in the Qur’an.

 2. j g

  Beter dan wat George Bush maakt.

 3. Justin B.

  Zeker maar 1 zender op tv: The Bob Ross Channel.

 4. Anthony Migchels

  wat een belachelijke criminelen zijn die amerikanen toch ook met hun ‘war on terror’, ‘war on drugs’ (een miljoen (soft) drugs gebruikers achter de tralies met zware misdadigers), kort samengevat: ‘war on humanity’.

  Guantanomo bay is niet eens een uitzondering. Er zitten daar meer mensen vast dan China en Rusland samen. Ze mogen als ze geluk hebben voor 40 cent per uur werken voor de wapenindustrie, maar tienduizenden zitten er ook permanent in eenzame opsluiting. Een afschuwelijke marteling, waar de meesten na een maand al levenslang mee zijn gebroken.

  Maar gelukkig strijden ze wel keihard voor de rechten van homo’s te trouwen en kinderen te adopteren…………….ongelofelijk wat een tuig.

Reacties niet toegestaan