Deze foto’s onthullen dat Noord-Korea Amerika gaat aanvallen

Deze foto's verschenen in de Noord-Koreaanse staatskrant Rodong en zijn waarschijnlijk genomen tijdens een spoedvergadering vanochtend vroeg. Ze tonen Kim Jong-un die zijn handtekening zet onder het bevel om strategische raketten klaar te maken om af te vuren op Amerikaanse doelen. Kim Jong-un gaf het bevel daartoe nadat de VS met twee B2-bommenwerpers langs Noord-Korea vlogen. Let ook op de  grootschalige kaarten en diagrammen op de achtergrond. Daarop is te zien dat het aanvalsplan is gericht op het Amerikaanse vasteland en Hawaï.

Bron(nen):   Daily Telegraph      

25 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. wim

  Klinkt leuk zo, die kop. Maar lees even de laatste zin van je bron. Ze kunnen de VS helemaal niet aanvallen. Het lijkt me beter om compleet te zijn in je berichtgeving, zeker bij dit soort onderwerpen.

  • RhodBerth

   Wat er staat klopt, de kaart op de achtergrond toont een aanvalsplan op Amerika, op Hawaii en het vaste land. Of NK dat wel of niet kan is een 2e vraag.

   (in antwoord op wim)
   • wim

    De kop is ‘Deze foto’s onthullen dat Noord-Korea Amerika gaat aanvallen’. Je kan niet Amerika aanvallen als dat fysiek onmogelijk is voor je. Daarnaast zeg ik dat het mij beter lijkt om compleet te zijn in je berichtgeving. Dus toevoegen aan het bericht dat het een (loos) dreigement is. Dat valt uit dit bericht niet op te maken. Ik zeg ook niet dat het bericht niet klopt, er zijn aanvalsplannen te zien. Maar het is niet compleet.

    (in antwoord op RhodBerth)
    • RhodBerth

     Er zijn mensen die beweren dat de NK raketten Amerika kunnen bereiken. Ze betwijfelen alleen of ze daar vervolgens kwaad aan kunnen richten.

     Maar uiteraard heb je gelijk, het is een kort bericht zonder enige nuance, maar dat is de kracht van WIK 😉

     (in antwoord op wim)
     • John JohnN

      De Palestijnen kunnen ook raketten op Israël afvuren. Dat ze daar weinig tot geen schade aanrichten speelt geen rol. Het effect blijft wel een enorme rotzooi daar,. Zo zal het ook in Korea zijn. De N Koreanen voelen zich natuurlijk geprovoceerd door die B2 vluchten, daar moest wel een politiek antwoord op komen. Dat is er dus nu..

      (in antwoord op RhodBerth)
 2. kletsmajoor

  Deden ze het maar. Het zal wel wat rotzooi geven maar daarna komt er ongetwijfeld een einde aan die dictatuur en kunnen de noord-koreanen in vrijheid hun land ontwikkelen. Helaas is dat precies de reden waarom die aanval er niet komt.

  • John JohnN

   Simpele redenering. Alsof de N Koreanen allemaal hun eigen Kim haten: NOT. En dan het land door de VS plat laten gooien en de overlevers zullen Obama dankbaar zijn? Dat geloof je toch zelf niet, he, “ben ik nou zo slim of ben jij zo dom?”

   (in antwoord op kletsmajoor)
   • kletsmajoor

    Jij reageert op dingen die ik helemaal niet geschreven heb (Kim haten, Obama dankbaar, etc.). Dus wie is er dom is en wie niet?

    (in antwoord op John JohnN)
    • John JohnN

     “er komt een einde aan de dictatuur en kunnen de noord-koreanen in vrijheid hun land ontwikkelen”. (citaat) dat zou dus volgens kletsmajoor het gevolg zijn van een aanval door n-korea op de vs.
     Kletsmajoor gaat er dus van uit dat die aanval tot het eind van het Kim Jung Un regiem leidt. Hoe? Door een verpletterende reactie van de VS, dat moet dan wel. Ik voorspel hoe de bevolking van n korea zal reageren: geen dankbaarheid jegens de VS en meer haat naar Amerikanen. Geloof dat maar. Obama wil zich steeds verder terugtrekken uit het wespennest dat het midden-oosten is. De droom van “Het einde aan dictatuur en stichten van “democratie”” is echt een “droom”, de geschiedenis van de laatste decennia bewijst dit. En Obama ziet dat in, hij laat zich niet zo gemakkelijk provoceren als G.W. Bush Jr.

     (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      Nogmaals: je reageert op je eigen veronderstellingen.

      (in antwoord op John JohnN)
     • RhodBerth

      Noord Korea kun je niet vergelijken met Afghanistan of Irak. Noord en Zuid Korea zijn gewoon 1 volk, itt Irak en Afghanistan, waar interne conflicten het echte probleem waren.

      De hereniging van Noord en Zuid Korea zal meer lijken op de hereniging van Oost en West Duitsland. Na de val van de Kim dynasty zal er hulp op gang komen, en de verhongerende noord koreanen kunnen echt niet vergeleken worden met de Irakezen.

      Trouwens, in Irak gaat het nu ook vrij goed, beter dan in syrie, egypte en Iran.

      Verder liet GWB zich niet makkelijk provoceren, er werden 3000 amerikanen op amerikaanse bodem vermoord. De hele wereld stond achter amerika toen het Afghanistan binnen viel. Sterker nog, iedereen vond dat GWB zelfs geduld en tact had betracht. We wereden nog boos op Wim Kok omdat hij al op 12/11/2001 Amerika aanspoorde rust te bewaren en niet overhaast te reageren.

      Hoe dan ook, water in Afghanistan en Irak gebeurde is veel te complex en ingewikkeld om zomaar weg te schrijven in een simpele “GWB is dom en wij zijn slim” regel. Maar dat laatste is natuurlijk wel makkelijker en fijner voor je eigen geweten.

      (in antwoord op John JohnN)
 3. Karel Kritisch

  Het is bijna 1 april niet?

 4. Buck Danny

  Lijkt mij een typisch Noord-Koreaans gevalletje van spierballentaal. Waarom zou je op deze manier het verrassingseffect weg willen geven?

  • Ron Kersten

   Het zal voornamelijk bedoeld zijn als propaganda voor de eigen bevolking.

   Een dreigement als dit zal niet snel serieus genomen worden door het buitenland, maar… in de koude oorlog werd er ook zo gedreigd en zo’n dreig-actie kan een reactie oproepen die veel gevaarlijker is. Dit zal wel met een sisser aflopen want de groten (China en USA) zitten niet te wachten op een doorgedraaide dictator in dat gebied.

   (in antwoord op Buck Danny)
   • John JohnN

    Het is natuurlijk dom om dit conflict gewoon weg te lachen. 50 jaar geleden heeft het toch maar weinig gescheeld of er was een nucleare oorlog uitgebroken over de Cuba crisis. Fouten in dit “spel” mogen niet gemaakt. Het gevolg kan dodelijk zijn. Het feit dat de diplomatieke telefoonlijn is afgebroken maakt het al een stuk gevaarlijker.

    (in antwoord op Ron Kersten)
 5. Bert Hilhorst

  Als Amerikaanse hond zou ik me zorgen gaan maken.

 6. drsdre

  De Noord-Koreanen een beetje kennende (zie bericht 28 maart) zullen ze voor binnenlands gebruik wel een atoombom op een oude foto van Manhattan van vóór 9/11 photoshoppen.

 7. Jannie Ooms

  We moeten die soort rabiate gekken zelfs niet een schijn van kans geven om de vrije wereld aan te vallen. Wat doe je met een rabiate hond? Naar de dierenarts ermee…

 8. catchit64

  Ik wil bowlen…

 9. Patrick Teunissen

  wat maken jullie het nu druk om laat ze lekker hun gang gaan is toch niet ons probleem

 10. ergens ben je nergens

  Over de knie met dat broekje.Straks gaat hij met ouderschap verlof kan hij poepluiers
  ruimen.

Reacties niet toegestaan