4 redenen waarom het met Noord Korea wel zal loslopen

De retoriek uit Pjongjang klinkt angstaanjagend. Maar vermoedelijk valt het wel mee met de komende kernaanval van Kim. 1. Met welke kernwapens? De Noord Koreanen doen alsof ze een geoefende kernmacht zijn, maar dat is ghoogstwaarschijnlijk grotendeels bluf. Ze hebben wel iets, maar de vraag os of ze al in staat zijn kernwapens op een raket te lanceren en dan ook nog goed te richten 2. Het is traditie. Telkens als er een nieuwe leider komt in Zuid Korea gaan de Noordelijke buren dreigen. Onlangs trad de nieuwe presidente in Seoul aan en het ritueel herhaalt zich. Tot nu toe bleef het altijd bij dreigen, dus waarom nu niet? 3. Degenen die het meest te vrezen hebben, de Zuid Koreanen, zijn niet erg onder de indruk. Beste bewijs: de beurs steeg de afgelopen week 4. De economie. Er is een groot fabriekscomplex vlak bij de grens aan de noordelijke kant, waar duizenden Noord Koreanen werken voor Zuid Koreaanse bedrijven. Een uiterst belangrijk complex (Kaesong) voor het hongerende noorden. In die fabriek wordt gewoon doorgewerkt. Door Noord Koreanen onder leiding van kapitalisten. Er is gedreigd met sluiting, maar voorlopig gaat alles daar gewoon door. Dat lijkt geen teken van een naderende veldslag

Bron(nen):   Quartz      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Karel Kritisch

    ghoogstwaarschijnlijk os deze tekst niet nagekeken.

  2. Bart_van_Oerle

    Natuurlijk gooien die Noord-Koreanen geen atoombom, dan worden ze direct zelf ook van de kaart geveegd.
    Maar om ze toch een beetje tevreden te houden, stel ik voor om bij elke ontwikkeling in Noord Korea, de wereld zijn ongerustheid uit. Dan zeggen we: “Ojee, pas op voor die Noord Koreanen.” We spelen gewoon het spelletje mee, zijn zij ook weer tevreden.

    Tevens zou ik ervoor willen pleiten dat het Noord Koreaans communisme onder Unesco’s werelderfgoed gaat vallen. Het is op dit moment de laatste werkelijke communistische staat, die moeten wij toch koesteren?

Reacties niet toegestaan