Egyptische geestelijke: meisjes van 9 moeten kunnen trouwen

De grote verliezers van de Egyptische revolutie zijn vrouwen. Ze stonden schouder aan schouder met mannen om Hosni Mubarak te verjagen, maar hebben er een regime voor in de plaats gekregen dat heel slecht is voor vrouwen.  'Vrouwen zijn er 1. voor seks en 2. om de vloer te schrobben', zegt een 26-jarige ingenieur tegen de Guardian. Sinds de revolte is het seksueel misbruik van vrouwen zeer snel in aantal en heftigheid toegenomen. En dat is er de regering. De beloofde vrouwelijke vicepresident kwam er niet. President Morse besloot ook niets te doen tegen de besnijdenis van meisjes. 'Dat is een zaak binnen gezinnen', oordeelde hij. Het quotum vrouwen in het parlement is van de baan: mannen maken ook daar de dienst uit Er is wetgeving in voorbereiding om de huwbare leeftijd van meisjes te verlagen van 18 naar 13. Maar islamisten zijn daarmee niet tevreden: ze ijveren voor de leeftijd van 9 jaar.

Bron(nen):   Guardian      

19 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. j g

  Ze noemen zichzelf moslim maar hebben er niets van begrepen. Ik geloof zelfs niet dat werkelijk de koran hebben gelezen want daarin staat zeker niet dat de vrouw alleen voor het schrobben van de vloer en de seks is.

  • bierneus

   Nee. Ies koeltoer. Jammer dat dit soort achterlijkheid hoogtij viert in islamitische landen…

   (in antwoord op j g)
  • RhodBerth

   Nee, maar Mohammed, het rolmodel voor elke moslim, trouwde wel met Aisha toen ze 9 was. Uiteraard is dat in zijn tijd en context niet vreemd, en was hij zelfs zo ‘nobel’ om met de seks te wachten tot ze 12 was.

   Maar het probleem blijft dat het rolmodel voor de moslims Mohammed is, en Mohammeds leven is niet iets dat erg goed past bij de opvattingen die wij (gelukkig) hebben.

   (in antwoord op j g)
 2. Kamikaazkop

  Je moet wel erg naïef zijn als je dit niet hebt zien aankomen.

 3. Chiu

  Gelukkig maar dat Morsi en z’n maten van de broederschap van EU 5 miljard toegezegd gekregen hebben om de democratie in het land te ontwikkelen. Blijkbaar was dat bedrag te laag.

 4. grasspriet

  Met dank aan de EU.

 5. PaulusJ

  Maar de publieken en de MSM hebben nog immer warme gevoelens van lente en en dansen op de tafel.

  De Islam is ok en moslims zijn lief. Dat zegt Kader Abdolah toch?

  Nare Moslims zijn een minderheid/geen echte/leggen de Koran verkeerd uit/zijn door discriminatie en onderdrukking (door het Westen uiteraard) zo geworden.

  Dat 83 miljoen inwoners van Egypte vrijwillig en bewust de donkere middeleeuwen ingaan en daarmee alles, werkelijk alles wat het Westen voorstaat, vernietigd door hun religie kunnen ze niet begrijpen

  • RhodBerth

   De arabische lente was goed, maar werd helaas gevolgd door de arabische winter, terwijl er een zomer moest komen.

   Het omver werpen van Mubarak was goed, net zoals het omver werpen van Saddam Hoessein goed was. Het is aan het volk vervolgens om iets goeds te doen met de nieuwe vrijheid. Maar het is nog te kort om conclusies te trekken. Nu gaat het de verkeerde kant op, in Irak ook eerst. Toch gaat het in Irak nu beter.

   Laten we hopen dat het egyptische volk bij gaat sturen.

   Dat het nu misgaat in Egypte komt niet door de arabische lente, het komt door de idioterie van de Islam.

   (in antwoord op PaulusJ)
 6. Gold Forever

  Het Westen zaait helaas overal verderf. Er zijn maar twee belangen: macht en geld. Iedereen die in de waan leeft dat mensenrechten een rol spelen in het geopolitieke spel is naief. In Syrie speelt zich nu hetzelfde af. De EU levert wapens aan de oppositie omdat Assad ze van Rusland schijnt te krijgen. Het enige dat belangrijk is is dat er overal een overheid zit die het westen goed gezind is. Een overheid die het westen laat meeprofiteren en geen gevaar oplevert. Dat was in Libie zo, in Egypte, in Irak, in Afghanistan en nu dus ook in Syrie. Dat het Islamitische radicalen zijn interesseert ons niet. Rutte mag hier persoonlijk op aangekeken worden dat er straks meisjes van 13 verkracht worden in Egyptische huwelijken. Want de EU heeft vijf miljard overgemaakt en Rutte ging ermee akkoord. En het meest droevige? Ik heb die man mijn stem gegeven.

  • Ingrid Bloemheuvel

   Zal jij een spijt hebben van dat laatste…

   (in antwoord op Gold Forever)
  • bierneus

   Wat heeft het westen in ‘s hemelsnaam met de huwbare leeftijd van kinderen in Egypte te maken? Dit is echt een idee van die achterlijke niet-westerlingen…het verderf komt niet uit het westen, het is alleen jammer dat we de beschaving kennelijk ook niet naar Egypte en omringende landen kunnen krijgen…

   (in antwoord op Gold Forever)
   • John JohnN

    Die “beschaving”: van ons is ook maar heel betrekkelijk. De geschiedenis leert dat het vrijwel altijd om geld gaat, of om olie, dus weer om geld.

    (in antwoord op bierneus)
   • Gold Forever

    Het Westen heeft geholpen bij het omver werpen van de vorige regimes in de Noord-Afrikaanse landen en steun nu het huidige regime financieel. Dus indirect steunen wij dit soort praktijken. Er was een dictatuur, maar wel een stabiele dictatuur.

    (in antwoord op bierneus)
 7. M Tex

  Dat een of andere geestelijke iets roept betekent niet dat het ook gaat plaatsvinden

  • John JohnN

   Ik help het je hopen.
   Ik heb nooit in de “Arabische Lente” geloofd en helaas krijg ik elke dag meer gelijk.

   (in antwoord op M Tex)
 8. John JohnN

  Wat doen de fundi toch hun best om aan te tonen dat ze inderdaad achterlijk zijn.
  Tijd voor een vrouwenopstand gesteund door de EU.
  Het is toch triest dat revoluties altijd weer hun eigen kinderen opeten.

 9. 2gajemee2

  De ‘mensen’ die dit willen zijn te vergelijken met de pedopartij hier en zijn niet representatief voor de meeste Egyptenaren.Maar wij willen graag slecht denken over de moslim.Laten we eerst maar eens naar onszelf kijken voor we weer met ons vingertje naar anderen wijzen.Want welke normale Nederlander is het eens met het volgende?
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21442269/__Verbod_Martijn_niet_mogelijk__.html

 10. Har Davids

  Het enige dat Egypte momenteel te bieden heeft, is een enorme bevolkingstoename, dus waarom zouden wij daarin € 5 miljard steken?

Reacties niet toegestaan