Grote anti-terreuractie in België – Fouad Belkacem opgepakt

In verschillende steden in België zijn anti-terreuracties aan de gang tegen extremistische groeperingen, zoals (het inmiddels ontbonden) Sharia4Belgium. Op 46 plaatsen werden huiszoekingen uitgevoerd. De acties zijn gericht zijn tegen groeperingen die jongeren ronselen om te gaan vechten in Syrië. Ze vinden vooral in de regio rond Brussel en Antwerpen plaats. Onder meer Fouad Belkacem, de vroegere woordvoerder van Sharia4Belgium, is opgepakt. Belkacem zat een deel van zijn straf thuis uit met een enkelband. Volgens zijn advocaat wordt hij straks voorgeleid. Ook de jonge Vilvoordenaar, die in Syrië zwaargewond raakte door een granaatscherf, is gearresteerd. Hoeveel andere verdachten nog opgepakt zijn, is niet duidelijk. De actie wordt gecoördineerd door het federaal parket en staat onder leiding van de onderzoeksrechter in Antwerpen. Om 15 uur volgt een persconferentie van het parket.

Bron(nen):   Gazet van Antwerpen      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Loobs

  Kan deze lelijke domme rotkop weg bij dit artikel? Het is al teveel eer dat aan deze imbeciel een professionele foto is gespendeerd. De pers vergist zich elke keer weer in de ijdelheid van dergelijke aapsoorten – je speelt ze ermee in de kaart. En als ze zo nodig de martelaar moeten uithangen in Syrië, laten ze dan daar blijven – granaatscherfje of niet, een beetje jihadstrijder gaat gewoon door hè. Zoals de black knight van Monty Python.

 2. i7

  Zoals ze in Australië zeiden.. Wil je volgens Islam leven ?? prima maar dan moet je verhuizen naar SA of Iran.. Het westen is niet bedoelt voor dit soort middeleeuwse overtuigingen…

 3. kletsmajoor

  Als ik hem zie optreden, zie ik vooral een boos jongetje. Een jongetje dat boos is omdat al die stomme grote mensen niet doen wat hij wil. En dat terwijl in Het Grote Boek precies staat wat ze zouden moeten doen. Maar het is wel een kwaadaardig en gluiperig jongetje.

  Hij doet me ook sterk denken aan Samir A., Mohammed B. en Volkert van der G. ook allemaal van die boze jongetjes die in een Groot Boek hadden gelezen hoe het allemaal hoort. Toen ze voor de rechter stonden bleken het stamelaars en minkukels.

Reacties niet toegestaan