De genadeklap voor Frans Weekers

RTL Nieuws komt (alweer) met een onthulling over Frans Weekers. Deze zal, zo lijkt het, de staatssecretaris noodlottig worden. Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën heeft belangrijke informatie over toeslagenfraude niet naar de Tweede Kamer gestuurd, terwijl de Kamer daar unaniem om had gevraagd. RTL Nieuws heeft dat document van de Belastingdienst in bezit met beschrijving van vele vormen van fraude, onder andere met toeslagen. Weekers kan dus onmogelijk ontkennen dat het bestaat. De Kamer had daar unaniem om dat document gevraagd.Weekers wilde de Kamer er niets over vertellen, omdat het om lopend onderzoek zou gaan, aldus RTL Nieuws. Dat klopt niet: het is een rapport over oude zaken In het stuk van 1,5 jaar geleden wordt de fraude al 'een structureel probleem' genoemd. Het document gaat in op de werkwijze van de daders, waar ze vandaan komen, en er wordt gezegd wat voor straf de rechter heeft opgelegd. Alles wat Weekers zegt pas sinds een paar weken te weten kon hij dus anderhalf jaar al weten. Zijn ondergang lijkt een kwestie van dagen Overigens ontdekte RTL dat ook Polen heel veel geld krijgen zonder dat ze daar voor in aanmerking komen

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Paulraw

  En het NOS journaal ,het snurkt verder .Totaal overbodig.Wordt betaald door de hand waarin het zou moeten bijten ,dat werkt natuurlijk nooit.

  Hulde voor RTL,elke dag heeft die researchredactie wel iets wat onder de pet had moeten blijven.

 2. John

  Ik maak me meer druk over de verhouding tussen ambtenaren en staatssecretaris dan die tussen staatssecretaris en de tweede kamer, Als Weekers straks gaat inpakken zijn de lekken dan opeens dicht? Ook ben ik er niet gerust op of het kabinet niet opnieuw een rol ducktape vindt en men toch weer met wat beterschapsbeloften doorgaat terwijl de miljoenenlekkage voor onbepaalde tijd mag doorgaan. Er speelt ook nog iets met ziekenhuis ligdagenfraude hoor ik, al betreft dit een ander ministerie lijkt het of er veel zorgen tegelijk zijn. Zou er op nog meer plekken ook iets schuren tussen ambtenaren en minister?

 3. Bert Hilhorst

  Wat een klunzen zitten er in deze regering, nogal logisch dat de crisis zich verdiept

 4. IwanovKapotjeplov

  Weekers -> Exit

Reacties niet toegestaan