Nazi-vlag wappert fier boven Palestijns dorp

De inwoners van de Joodse nederzettingen in de buurt van Hebron kondden onlangs hun ogen niet geloven toen ze de vlag van de Nazi's zagen wapperen boven het Palestijnse dorp Beit Omar. De vlag hing aan electriciteitskabels vlak bij de moskee van Beit Omar. Er zijn vaker referenties van Palestijnen aan het gedachtengoed van Hitler, maar dit was een wel erg letterlijke steunbetuiging. Op zichzelf staat het niet. De leider van de Palestijnen in de jaren 20 en dertig, de Groot Mufti van Jeruzalem Haj Amin Al Husseini was een bewonderaar van Hitler, ontmoette zijn idool ook en wierf Palestijnen aan om in SS dienst te treden. De haat tegen de bezettende joden heeft de steun voor het gedachtengoed van Hitler de laatste jaren nieuw leven ingeblazen.

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Diederdick

  Zou het niet zo zijn dat die Nazi-sympathie en jodenhaat er is geweest, wellicht de laatste tijd wat ondergronds aanwezig en dat die vlammetjes door clerus en machtshebbers altijd zijn onderhouden of zelfs aangewakkerd?

  En dat nu de “bezetting” als zielig excuus wordt aangegrepen om openlijk antisemitisme en nazisme te belijden?

  Hoewel niet helemaal onpartijdig en een gekleurde site geeft Memri op haar site diverse voorbeelden van de antisemitische propaganda zoals die op reguliere TV-kanalen in het Midden Oosten wordt uitgezonden.

  In dat licht lijkt mij het hijsen van deze vlag niet iets echt nieuws maar veeleer de terugkeer naar de oude, nog meer barbaarse tijden.

  • leon

   Memri plaatst nooit tekst in context altijd 30-60 seconden nooit hele interviews met context voor of na een uitspraak. Bovendien aantoonbaar vaak slecht vertaald type gewoon Memri Hoax of vraag een Arabisch sprekende Christen. Kolonisten wordt als Joden vertaald, zionisten wordt als Joden vertaald, verdedigen wordt al snel als vermoorden of uitroeien vertaald enzovoorts. Hierdoor zijn ze niet te vertrouwen als nieuwsbron

   (in antwoord op Diederdick)
 2. leon

  Wat een onzin claim, dit is al bekend als een photoshop hoax

 3. leon

  Oh en Memri vertaalde een meisje dat zegt ‘ik maak een tekening’ als ‘ik ga schieten’ zo zijn er nog 101 voorbeelden van slechte Memri vertalingen zoals de sodomie voor islam Hoax opzettelijk slechte vertalingen, photoshoppen het is een lekker clubje dat Memri

 4. Karel Kritisch

  Wanneer zullen de Palestijnen begrijpen dat ze in deze tijd moeten inzetten op media en publieke opinie? De enige weg naar een positieve uitkomst voor de Palestijnen is de internationale druk op Israel te verhogen middels de bezetting en onderdrukking uit te vergroten. Geweld, antisemitisme en ander radicaal geneuzel zullen hun zaak alleen maar verder schaden.

  • kletsmajoor

   Ze kunnen natuurlijk ook gewoon aan de onderhandelingstafel gaan zitten met de intentie om er echt uit te komen met de Israëli’s. Voor het oog van de wereld zullen de Israëli’s dan ook naar de onderhandelingen moeten komen omdat de Palestijnen daar al zitten.

   (in antwoord op Karel Kritisch)
   • Mo Meta

    Schijnbaar ken jij de geschiedenis niet. Dit is al gebeurd, totdat op het laatste moment de Israeliers de uitonderhandelde afspraken torpedeerden. Carter heeft daar een mooi boek over geschreven waarbij de smerige tactiek van de Israeliers werd bloot gelegd. Helaas heeft de truc gewerkt, want ze zijn nooit meer zo dichtbij de vrede gekomen als toen.

    (in antwoord op kletsmajoor)
    • kletsmajoor

     Ik ken die geschiedenis heel goed want toen liep ik al lang rond op deze planeet en volgde het nieuws dagelijks. Voor jouw informatie: daarna zijn de Israëli’s en de Palestijnen nog een keer dicht bij een akkoord geweest in 1995 met de Oslo Akkoorden. Die hoop werd helaas in de grond geboord door de moord op premier Rabin door een joodse rechts-extremist. Maar als de Palestijnen echt vrede willen moeten ze zich niet uit het veld laten slaan door tegenslagen uit het verleden. Door oprecht initiatief te tonen aan de onderhandelingstafel zouden ze meteen sterker komen te staan.

     (in antwoord op Mo Meta)
     • LikoedNederland

      De Palestijnen weigeren al jaren om zelfs maar te onderhandelen, ze komen niet over hun zeven drempels voor vrede: http://likud.nl/2010/09/zeven-drempels-voor-vrede-onderhandelingen-abbas-en-netanjahoe-vluchtelingen-westbank-jeruzalem/

      (in antwoord op kletsmajoor)
     • Mo Meta

      Verwachten jullie nu echt, door als Likoed op allerlei fora de discussie aan te gaan, dat er meer begrip voor de Israelische bezetting komt? Wat een tendentieus stuk trouwens met vergezochte argumenten. De twee keer dat er bijna een akkoord was, is dit getorpedeerd door de Israeliers, niet door de Palestijnen. Zo simpel is het. Blijf maar lobbyen en blijf maar de publieke opinie bespelen, uiteindelijk weet iedereen ondanks de miljarden euro’s die in het imago van Israel worden gestoken, hoe smerig het spel is dat er gespeeld wordt. Ja, van beide kanten, maar de Palestijnen hebben geen gelikt PR systeem om dit te verbergen.

      (in antwoord op LikoedNederland)
   • Karel Kritisch

    Ja dat is de mooiste optie natuurlijk maar dat schijnt nu nogal problematisch te zijn he.

    (in antwoord op kletsmajoor)
 5. disqus_cDEBEY6Kl8

  Waar blijft die bom?.

 6. LikoedNederland

  Het gevolg van een al oude connectie: http://likud.nl/2011/10/de-nazi-connectie-van-de-palestijnen-2/

 7. leon

  Likud en oude koeien gaan samen als……. het gevolg van een al oude connectie? http://www.amazon.com/Hitlers-Jewish-Soldiers-Descent-Military/dp/0700613587

Reacties niet toegestaan