Sarah Palin kan terug naar Alaska

Sarah Palin blijft in de Verenigde Staten een steen des aanstoots. Nooit zijn incidenten te klein om uitvoerig bij stil te staan en vandaag is het de beurt aan Politico.com om de gouverneur van Alaska in haar hemd te zetten.
Onder de geestige kop ‘Guess who's not coming for dinner’ wordt beschreven hoe de Republikeine Partij haar nu weer een poets heeft gebakken. Binnenkort vindt bij de partij een belangrijk fundraising diner plaats en Palin zou daar de ere-spreker zijn, geheel in lijn met de belangrijke rol die ze onlangs vervulde als aankomend vice-president.
Maar opeens heeft de partijleiding deze bezigheid overgedaan aan Newt Gingrich, de nog altijd populaire houwdegen, omdat Palin onduidelijk zou zijn geweest over de vraag of ze wel kon komen.
Daarna volgde een eindeloos geharrewar of ze nou wel duidelijk genoeg was uitgenodigd of juist niet. En of Palin wel had laten weten of ze zou komen of niet. Het is gewoon knap om van zo’n kleine kwestie zo’n grote zaak te maken, en dat is natuurlijk de kern.
Palin is in de Grand Old Party een buitenstaander en het oude partij-establishment zet alles op alles om Palin uit de top van de partij te krijgen. Liefst voor altijd. Waarbij de optie dat ze opdondert richting Alaska bijzonder populair is.

Bron(nen):   Politico.com