Broer Obama in opspraak

Een van de halfbroers van de Amerikaanse president Barack Obama is de toegang tot Groot-Brittannië ontzegd omdat hij tijdens een eerder bezoek een groep jonge meisjes zou hebben lastiggevallen. De broer - Samson Obama - was bij die gelegenheid opgepakt, zo meldt de Britse krant News of the World.
De halfbroer is in januari herkend door medewerkers van de immigratiedienst toen hij op weg was naar de Washington om daar de inauguratie van Barack Obama bij te wonen. Het bleek te gaan om dezelfde persoon als de man die in november was gearresteerd, nadat hij op straat in Berkshire een groep jonge meisjes zou hebben aangerand. Hij was de meisjes ook gevolgd naar een café, waar hij agressief zou zijn geworden en door de eigenaar was gevraagd het café te verlaten. Samson Obama had bij die gelegenheid een valse naam opgegeven, maar werd nu herkend dankzij moderne biometrische technieken.
Samson Obama is een van de elf half-broers van de Amerikaanse president, wiens vader bij vier vrouwen kinderen heeft verwekt. Samson woont in Kenia, waar hij een winkel heeft in mobiele telefoons.

Bron(nen):   News of the World