CIA wil aan het klimaat kunnen sleutelen

De CIA is sponsor van een studie die moet duidelijk maken op welke manier menselijk ingrijpen het klimaat en het weer kunnen veranderen.  De Amerikaanse National Academy of Sciences (NAS) gaat een grote studie uitvoeren, mede met het geld van de spionnendienst. Men wil weten hoe mensen weerpatronen kunnen beinvloeden, wat de gevaren zijn van rommelen aan het weer en wat de geopolitieke gevolgen kunnen zijn. Met name dat laatste zal de CIA interesseren. De CIA zegt dat het logisch is dat de dienst wil weten wat er mogelijk is op het gebied van klimaatbeinvloeding en wekt de suggestie dat die kennis vooral van belang is voor het geval anderen van die mogelijkheden gebruik gaan maken. Op kleine schaal wordt al gewerkt met het manipuleren van het klimaat voor menselijk voordeel. Zo zouden de Chinezen aan het weer hebben geknutseld om mooie zonnige Olympische Spelen te forceren. Critici vrezen dat de CIA ook is geïnteresseerd om klimaat beïnvloeding zelf in te kunnen zetten als politiek wapen.  

Bron(nen):   Mother Jones      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Als ze de weermodellen die ze ontwikkelen ook daadwerkleijk gaan valideren met goede tests, hebben we hier misschien meer aan dan de door emoties en politiek ontspoorde klimaatdiscussie van de laatste 20 jaar.

  • utsjaermets

   Je hebt alleen geen gegevens van (honderd)duizenden jaren geleden. Wat men kan doen is de modellen valideren over een ‘korte’ periode en dan extrapoleren. Pas als men physische ipv empirische modellen kan maken begin ik er in te geloven. Tot die tijd worden die modellen ‘bedacht’ die het doel van de geldschieters dienen.

   (in antwoord op kletsmajoor)
 2. Edwin67veen

  Dit past wel in het totale plaatje van een overheidsinstelling in Amerika die al lang niet meer doet waarvoor zij bedoeld is en een heel eigen leven is gaan leiden. Ik geloof echt dat die hele CIA en NSA totaal niet meer te dienste staan van de amerikaanse burgers, maar door de 1% gebruikt worden om hun macht en rijkdom veilig te stellen. Het zijn deze afdelingen die het vuile werk opknappen. Aan de ene kant zeggen dat ze bomaanslagen voorkomen, maar aan de andere kant veroorzaken ze aanslagen om iemand in diskrediet te brengen. Dit overheidsapparaat wordt allang niet meer bestuurd en gecontroleerd door de amerikaanse burger (democratische macht). En dan nu ook nog eens met het klimaat bemoeien. Ik zou daar maar niet mee rommelen. Ze hebben (of proberen) ook al aardbevingen op kommando te veroorzaken. Ze zijn totaal doorgeslagen in het vernietigen van iedereen en alles wat niet aan de wens van de machtigen der aarde voldoet.
  Bedenk dat alleen dit tekstje al door hun eruit gefilterd wordt. Erg griezelig moet ik zeggen. De werkelijkheid is volgens mij nog griezeliger dan in de Hollywoodfilms.

  • utsjaermets

   Fuck PRISM. Nu vinden ze dit draadje zeker Edwin 😉

   (in antwoord op Edwin67veen)
  • Heldoppantoffels

   Beste Edwin, de werkelijkheid is veel vreselijker dan de meeste mensen durven dromen in hun vreselijkste nachtmerries. Bush zei al eens een keer “als mensen zouden weten wat wij allemaal doen en gedaan hebben, dan zouden zij ons door de straat jagen en lynchen”.

   Deze zeer kleine kliek van minder dan 1% zal alles doen om de mensheid te degraderen tot een consumerende gehoorzamende werkbij.

   (in antwoord op Edwin67veen)
 3. utsjaermets

  Dit is wel eng maar ook niet nieuw hoor. Ik kan me herinneren van een jaar of 30 geleden dat de russen dit ook al op kleine schaal (stedelijk) probeerden. Ik meen dat zilverjodide (oxide ?) vanuit vliegtuigen werd uitgestrooid. Die kristallen dienen dan als condensatiekernen die tot regendruppels kunnen groeien. Zoiets was het (in mijn herinnering) ;-).
  Maar nogmaals, eng is het. Dat idee van de maakbare maatschappij/wereld wordt in de modern/beschaafde wereld alweer verlaten (of is dat slechts mijn hoop ?). Van sommige dingen moet je gewoon met je poten afblijven.

Reacties niet toegestaan