Israël bereidt bombardement op Iran voor

De Israëlische strijdkrachten bereiden zich voor op een grootschalige luchtaanval op nucleaire doelen in Iran. Met het oog op de mogelijke uitvoering van de precisie-aanvallen wil Israël onder meer drie AWACS-vliegtuigen aanschaffen, zo meldt The Times. "Israël wil zeker weten dat - als het groene licht wordt gegeven - het Iran binnen enkele dagen, of zelfs enkele uren, kan aanvallen. Voorbereiding worden op elk niveau genomen," aldus een Israëlische zegsman.
De Israëli houden er rekening mee dat ze meer dan twaalf plaatsen gaan aanvallen. De afstand die Israëlische vliegtuigen moeten overbruggen bedraagt zo'n 1500 kilometer, en daarvoor is vorig jaar al geoefend, onder meer op het tanken in de lucht. Een tweede Israëlische woordvoerder zegt in The Times: "We zouden dit dreigement niet uiten als we niet in staat zijn om het ook uit te voeren. Er zijn een aantal voorbereidingen getroffen die aantonen dat Israël eventueel bereid is tot actie over te gaan."
Israël heeft al eens een aanval uitgevoerd om te verhinderen dat een van de omringende landen zou beschikken over een kernwapen, en dat was in 1981 op Irak.

Bron(nen):   The Times