Onno Ruding haalt uit naar ‘onduidelijke’ overheid

De overheid is medeverantwoordelijk voor het lage consumentenvertrouwen in Nederland. Dat zegt oud-minister van Financiën Onno Ruding in een vrijdag gepubliceerd interview met Trouw. De overheid maakt ons door het zigzagbeleid onzeker en daardoor besteden we minder. Ruding hekelt in het gesprek de onzekerheid in de samenleving, die volgens de oud-bewindsman wordt veroorzaakt door „onduidelijk overheidsbeleid”. Volgens de CDA'er krijgen Nederlanders steeds „tegenstrijdige verhalen“ te horen van de overheid, waardoor ze de hand op de knip houden. „Eerst had je het regeerakkoord, maar daar is maar een klein deel van uitgevoerd. Toen kreeg je dat sociaal akkoord, maar dat was veel te weinig”, klaagt de 73-jarige Ruding. Het ontbreekt volgens de oud-minister aan echte hervormingen. „Dat ziet de consument. Die is ook niet op zijn achterhoofd gevallen.”

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  De man heeft gelijk, het bewijs spreekt voor zich: https://www.welingelichtekringen.nl/economie/204034/krimp-consumptie-houdt-aan.html

 2. marianne martens

  Aardig van Mijnheer Ruding dat hij op zijn AOW leeftijd zegt:” dat de consument, let wel hij zegt geen burger, niet op zijn achterhoofd is gevallen”. Wat een compliment. De onzekerheid is weliswaar wereldwijd, maar goed, dat is vergeven.Jammer dat de reeks vorige kabinetten niet worden genoemd in de reeks bevlekkingen zoals VOC mentaliteit etc. Jammer ook, dat er niet wordt genoemd dat De heer Ruding heel lang Vice- President is geweest van de Citi Bank New York.Maar goed het CDA is weer met intelligent stratego bezig. Wel knap hun goed geplande terugkomen, op te merken. Niets mis mee. Machiavelli ten top, het is ook altijd leuk voor de consument om te puzzelen wat er vooral niet staat bv het kleine “tiny” woordje sociaal, maar volgens de Partij gaat het daar nu niet om. Geeft niet hoor, de zon schijnt, de vogeltjes fluiten mooi en zuiver, de aarde is wel droog, zo is er altijd iets.

  • Templein

   Ook jammer dat hij zijn politieke verwanten (het CDA) niet aanspreekt op hun categorische nee-stem in Tweede en Eerste Kamer. Het CDA is weggestemd, maar is vertrouwd met intriges en het ondermijnen van andere partijen en handelt ernaar. Ze helpen Nederland geen steek verder.

   Bovendien, als ze weer aan de macht zouden komen -wat god verhoede- zijn ze weer dezelfde regenten als vanouds.

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    ja, je hebt gelijk. “God, Verhoede” dat er weer zo’n geseling als een golf over, ons lemmingen zich verspreidt. Het CDA had geen CDA behoren te worden. Een onvolmaakt gedrocht en gebleven. De huidige Regering bevindt zich in de mangel. Alle Partijen zijn enigszins onhelder en onsamenhangend. Dat zou niet erg zijn als men achter het verspreiden van de Macht staat en eindelijk eens constructief gaat samenwerken. Het is ook zo doorzichtig en eigenlijk een “beetje dom”, hoe er in deze sector wordt gewerkt.

    (in antwoord op Templein)

Reacties niet toegestaan