Naakte Berlusconi op schilderij vereeuwigd

Het leven is maar vluchtig en het politieke leven al helemaal. Goed idee daarom van de Italiaanse schilder Pilippo Panseca om de onsterfelijke Silvio Berlusconi vast te leggen op een olieverfschilderij.
We zien de Italiaanse premier in een intiem samenzijn met zijn minister voor gelijke behandeling, Mara Carfagna. Beiden zijn zo goed als naakt.
Twee jaar geleden sprak Berlusconi verrukt over mevrouw Carfagna en zei in het openbaar dat hij haar zeker zou willen bezitten als hij niet getrouwd was.
Dat kwam hem duur te staan. Hij moest en public excuses aanbieden aan zijn vrouw, aan Veronica Lario.
Dat was natuurlijk een beetje een afgang, maar Berlusconi is niet voor een gat te vangen. En bij een volgende kabinetswisseling benoemde hij Carfagna, voormalig showbizz-sterretje, tot minister. Hij zou ze leren, die jaloerse krengen.
Op het schilderij zijn de twee in een lieftallige pose geschilderd. Mevrouw de minister kijkt naar het machtige geslacht van de grote politicus, dat echter op een decente manier achter een doek is weggeschilderd.
Andere opvallende details: Berlusconi heeft vleugels alsof hij zich ieder moment kan verheffen boven het aardse gewoel. Tenslotte is opvallend dat mevrouw Carfagna wel erg kleine borsten heeft.
Of dit naar de werkelijkheid is geschilderd of dat het een plaagstootje is aan het adres van Berlusconi, vermeldt The Independent helaas niet.

Bron(nen):   The Independent