Wilders wint Europese Verkiezingen

Op 4 juni a.s. vinden de Europese Verkiezingen plaats en wie de uitslag wil weten, moet even naar Elsevier.nl gaan.
Daar is het wekelijks gesproken commentator van Syp Wynia te horen. By the way: Wynia is de beste politieke journalist van het land, die echter nimmer de Anne Vondelingprijs zal krijgen. Maar daarover een andere keer.
Wynia voorspelt: de partijen die vier jaar geleden tegen het Europese referendum waren, gaan nu winnen. En de partijen die destijds voor het referendum pleitten, gaan verliezen.
Dus VVD en PvdA zullen flink verliezen. En de PvdA het meest, want die beloofde dat bij een nieuwe grondwet opnieuw de mening van de bevolking zou worden gevraagd. Maar toen het Verdrag van Lissabon de oude grondwet moest vervangen, deden ze net of ze dit niet hadden gezegd. Kiezersbedrog, meent Wynia, en de PvdA zal daarvoor boeten.
De SP kan garen spinnen bij haar anti-Europese houding, maar minpuntje is dat Jan Marijnissen is vertrokken en de arme Agnes Kant nu partijleider is.
Grote winnaar?
Dat wordt volgens Wynia de PVV van Geert Wilders. Wilders wil geen Turkije in de EU (zoals de meeste Nederlanders) en wil dat Nederland minder geld in Europa stort (zoals de meeste Nederlanders). Ergo: Wilders gaat winnen.
En zo vertrouwde de starreporter aan Welingelichte kringen toe: hij wordt gelijk de grootste. Met wereldwijd als krantenkop op 5 juni aanstaande: "Extreem rechts grootste partij in Nederland!"
En zo staat ons land er straks weer gekleurd op.
In de tweede link een (illegaal) verslag van een verkiezingsbijeenkomst van Wilders afgelopen maandag in Den Helder. Wilders zei daar dat hij overweegt zijn PVV alsnog om te bouwen tot een normale politieke partij met leden. Op dit moment is het niet mogelijk lid te worden van de PVV.

Bron(nen):   Elsevier.nl  Dagelijksestandaard.nl