Linkse president in vaderschapsschandaal

De president van Paraguay dreigt een mikpunt van spot en hoon te worden. In korte tijd hebben zich drie vrouwen gemeld die stellen dat president Fernando Lugo - een voormalige bisschop - de vader is van hun kind.
Er is inmiddels sprake van een heus 'vaderschapsschandaal' - dat een flinke smet werpt op het sprookje van de linkse ex-bisschop die het tot president schopte. Kort na zijn beëdiging moest Lugo al erkennen dat hij de vader is van een 2 jaar oud kind, precies zoals de moeder had beweerd. Kort daarna meldde zich een tweede vrouw, die stelt dat haar zoon van 6 jaar oud door de huidige president is verwekt. Die bewering is kennelijk geloofwaardig, want vertegenwoordigers van Lugo zijn in onderhandeling met de  vrouw. Tijdens zijn verkiezingscampagne vorig jaar had de gewezen bisschop nog stellig ontkend dat hij een of meer kinderen op de wereld heeft gezet.
En nu heeft zich dan een 39-jarige vrouw gemeld die zegt dat ze met Lugo heeft gewerkt in de verkiezingscampagne en dat ze hem nog steeds politiek steunt. "Ik wil geen geld," aldus de vrouw, die een creche runt. "Ik wil dat Lugo de waarheid vertelt."
De 57-jarige president heeft een één-daagse reis naar Washington afgezegd, maar wilde geen commentaar geven op de nieuwste beschuldiging.

Bron(nen):   mcclatchy newspapers