VVD-Kamerlid Johan Houwers stapt op vanwege ‘integriteitskwestie’

En wéér heeft de VVD een probleem met een politicus die zich niet goed heeft gedragen. Het VVD-kamerlid Johan Houwers treedt midden in het reces af als Tweede kamerlid vanwege 'een integriteitskwestie'. Wat hij precies heeft gedaan dat niet door de beugel kan is nog niet bekend geworden. Houwers is afkomstig uit de Achterhoek. In Winterswijk was hij raadslid en wethouder. Eigenlijk is Houwers ondernemer; hij heeft onder meer een makelaardij gehad. Houwers kreeg een zekere bekendheid toen hij daadkrachtig opperde dat wolven die zich in Nederland wagen dienen te worden afgeknald. De VVD wordt al een tijdje geplaagd door dit soort kwesties. Er was de affaire rond staatssecretaris Weekers, die bleek te zijn gesponsord door een projectontwikkelaar. En er is de kwestie Van Rey, de Roermondse politicus die wordt verdacht van omkoping en witwassen. De VVD voert een actief beleid om nieuwe affaires te voorkomen. Dat heeft een zaak rond Johan Houwers niet voorkomen

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  [OT: Gaat het zo slecht met WIK dat ze nu beeldvullende popup reclames verkopen? Met dit soort taktieken voorspel ik nog sneller dalende bezoekersaantallen.]

  • Jannie Ooms

   Misschien zou u, als regelmatige bezoeker, iets meer recht van spreken hebben als u betalend abonnee was. Maar niemand van ons zou een vinger uitsteken om WIK in leven te houden als de geldkraan van adverteerders zou worden dichtgedraaid. Die pop-ups? Mij hinderen ze niet. Ze zorgen ervoor dat WIK in de lucht kan blijven.

   WIK is een gratis toegankelijk en prettig leesbaar medium -op zo hier en daar wat taalkundige missers na- een medium dat veel onverdiende kritiek krijgt van stuurlui aan de wal. Of dacht u misschien dat WIK slechts een onbetaald tijdverdrijf is voor journalisten die toch niets anders te hebben?

   (in antwoord op kletsmajoor)
   • kletsmajoor

    Begrijp je het verdienmodel van een website wel goed? WIK is gewoon een bedrijf dat geld verdient door advertentieruimte te verkopen tussen artikelen waar bezoekers op af komen. Als ze hun bezoekers irriteren met popup-reklames is dat niet goed voor ze, want zonder bezoekers geen inkomsten.

    NB: Overigens krijg ik die popups nu niet meer. Toeval? Of had ik toch recht van spreken?

    (in antwoord op Jannie Ooms)
    • catchit64

     Als regelmatige bezoeker en zelf werkzaam in de media erger ik me meer dan eens aan advertenties op deze door mij zeer gewaardeerde site.
     Niet alleen de idiote reclame van dat smerige bier die beeldvullend je beeldscherm in beslag neemt ergert mij, maar met name die advertorials in de stijl van de nieuwsberichten die dan wekenlang blijven staan die storen me nog veel meer.

     Van mij mogen ze een betaalde versie maken naast een gratis preview versie. Ik zag laatst een Belgische site die je de eerste 5 regels van een bericht laat zien en de rest geblurd.
     Een abonnement koste een paar euro per maand. Kom maar op, ik doe mee.

     (in antwoord op kletsmajoor)
 2. drsdre

  Roodkapje: Grootmoeder, wat heeft u een integriteitsprobleem!

 3. Apekool

  “De VVD wordt al een tijdje geplaagd” – dan lijkt het net alsof het een aanval van buitenaf is. Ik vrees dat de VVD door-en-door verrot is. Kijk alleen maar naar het ultieme verraad na de afgelopen verkiezingen, kijk naar alle ex-VVD kamer- en kaderleden die dubieuze rollen spelen bij banken.

 4. Prikker

  Een corrupte VVD’er…
  Je verwacht ‘t niet he…

 5. zo maar iemand

  Ik ben benieuwd naar een staatje hoeveel VVD-ers niet-integer bleken te zijn, tov andere partijen.

Reacties niet toegestaan