Met George Bush gaat alles goed

Zijn sympathieke voorkomen en het feit dat hij de Amerikaanse bevolking zeven jaar veilig hield – dat zijn volgens aanwezigen en betrokkenen bij George Bush’ eerste postpresidentiële optreden in Calgary zijn wapenfeiten voor het veiligstellen van zijn goede naam. 
Een journaliste van Vanity Fair reisde half maart naar Canada om het eerste openbare aftreden van Bush na zijn afzwaaien te verslaan. Wat haar opviel was zijn ogenschijnlijke onaantastbaarheid. Bush is vrolijk als altijd en overtuigd van de juistheid van zijn beslissingen. 
Het publiek in Calgary, voornamelijk zakenmensen die 400 dollar moesten neertellen voor de avond, lachte voortdurend om de grappen van Bush, maar gaf de ex-president ook een groot applaus toen hij zei: “The world is better off without Saddam Hussein in power.” 
Ex-medewerkers verschillen trouwens van mening over hoe Bush zijn imago kan opvijzelen. Voormalig perssecretaris Scott McClellan denkt dat een goed functionerend democratisch Irak zijn erfenis kan redden. Een andere ex-perssecretaris hamert op het feit dat Bush de VS veilig hield. 
Financieel heeft de ex-president niets te klagen. Naar verluidt kreeg hij 150.000 dollar voor zijn optreden in Calgary en voor de rechten van zijn boek ‘Decision Points’ ontving hij een voorschot van 7 miljoen dollar. 
Eind mei komt hij terug naar Canada. Dan gaat hij in in Toronto in debat met een andere ex-president, Bill Clinton.

Bron(nen):   Vanity Fair  Welingelichte kringen